Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΚΚΕ: Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες
ΚΚΕ: Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες

ΚΚΕ: Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες

Αξιοπρεπείς ανοιχτοί και ι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών περιλαμβάνονται στις θέσεις του για τα και τους χώρους φιλοξενίας, οι οποίες παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την Ν.Ε. Μαγνησίας, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου και μέλους τομεακής επιτροπής ΚΚΕ Μαγνησίας Γ. Λούμα, του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνου και του δημοτικού συμβούλου Θοδ. Τσαλούχα.

Ο κ. Λούμας ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι η περιοχή μας όπως και όλη η ξέρει πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά και μετανάστευση κι όπως είπε «οι οικογένειες της Μαγνησίας γνωρίζουν από πολέμους πείνα, πείνα, εξαθλίωση, ξενιτιά. Καλούμε λοιπόν το λαό της περιοχής μας να μην επιτρέψει η αγανάκτησή του από την της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης που κρατά εγκλωβισμένους δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένων να γίνει πεδίο εκμετάλλευσης ρατσιστών, εθνικιστών και φασιστών…».

Ο ίδιος παρουσίασε τις του κόμματος, όπως να εξασφαλιστεί η ασφαλής κι απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο – μέλος της Ε.Ε. , με ανυπακοή στη Σένγεκν, να δημιουργηθούν ανθρώπινοι κι αξιοπρεπείς ανοιχτοί και ι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες κ.α.

Τέλος σημείωσε ότι στο βαθμό που υλοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί ο πιο κατάλληλος χώρος για να λειτουργήσει ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας και χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση να εξασφαλιστεί ότι η εγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων θα είναι προσωρινή, θα εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά τους με κάθε τρόπο στις χώρες τελικού προορισμού τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση