Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΚΚΕ: Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες
ΚΚΕ: Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες

ΚΚΕ: Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για πρόσφυγες

Αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών περιλαμβάνονται στις θέσεις του ΚΚΕ για τα Hot spots και τους χώρους φιλοξενίας, οι οποίες παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την Ν.Ε. ΚΚΕ Μαγνησίας, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου και μέλους τομεακής επιτροπής ΚΚΕ Μαγνησίας Γ. Λούμα, του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνου και του δημοτικού συμβούλου Θοδ. Τσαλούχα.

Ο κ. Λούμας ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι η περιοχή μας όπως και όλη η Ελλάδα ξέρει πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά και κι όπως είπε «οι λαϊκές οικογένειες της Μαγνησίας γνωρίζουν από πολέμους πείνα, πείνα, εξαθλίωση, ξενιτιά. Καλούμε λοιπόν το λαό της περιοχής μας να μην επιτρέψει η αγανάκτησή του από την πολιτική της και της ελληνικής κυβέρνησης που κρατά εγκλωβισμένους δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένων να γίνει πεδίο εκμετάλλευσης ρατσιστών, εθνικιστών και φασιστών…».

Ο ίδιος παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος, όπως να εξασφαλιστεί η ασφαλής κι απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε. , με ανυπακοή στη Σένγεκν, να δημιουργηθούν ανθρώπινοι κι αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες κ.α.

Τέλος σημείωσε ότι στο βαθμό που υλοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί ο πιο κατάλληλος χώρος για να λειτουργήσει ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας και χαρακτήρισε απαραίτητη προϋπόθεση να εξασφαλιστεί ότι η εγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων θα είναι προσωρινή, θα εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά τους με κάθε τρόπο στις χώρες τελικού προορισμού τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση