Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης, με την οποία ζητούν να χρηματοδοτηθεί και να αποκατασταθεί επαρχιακός δρόμος στη Σκόπελο.

Είναι γνωστό πως το νησί της Σκοπέλου στις 22 & 23/9/15 πλήγηκε από πλημμύρες που προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο – επαρχιακό, δημοτικό, αγροτικό και δασικό – σε άλλες υποδομές του Δήμου, σε κατοικίες, επιχειρήσεις κλπ

Οι καταστροφές που σημειώθηκαν δεν ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας, αλλά το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που ακολουθείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποτάσσει τη ζωή, το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που δεν θεωρεί επιλέξιμα και δεν διαθέτει πόρους για να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικής (και αντισεισμικής) προστασίας, την ίδια στιγμή που παρέχεται προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε βιτρίνας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ηγεσίας της Περιφέρειας, που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.

Τίποτε δεν έμεινε όρθιο, όπως και τίποτε δεν έχει αποκατασταθεί μέχρι σήμερα. Κάθε βήμα στο νησί, κάθε κουβέντα των πλημμυροπαθών, εκτός από την οργή τους, καταδεικνύει την αδιαφορία της Πολιτείας και των Περιφερειακών αρχών, απέναντι στην τραγικότητα της κατάστασής τους.
Αν και η περιοχή της Σκοπέλου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρόσφατα σε πλημμυρόπληκτη περιοχή, το κράτος απουσιάζει προκλητικά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παρότι έχουν περάσει 6 μήνες από το Σεπτέμβρη ο μοναδικός επαρχιακός δρόμος που συνδέει κυκλοφοριακά τις δημοτικές κοινότητες Σκοπέλου, Ν. Κλήματος και Γλώσσας, καθώς και τους παραλιακούς τουριστικούς οικισμούς, κόπηκε στα δύο και παραμένει ακόμη απροσπέλαστος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νησιού, την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, αλλά και για την τουριστική περίοδο που αρχίζει σ’ ένα μήνα περίπου.

Για το έργο της αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου προϋπολογισμού 1790 χιλ. ευρώ (έγινε μελέτη), Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα και άμεσα θα πάρει η για τη χρηματοδότησή του μιας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει οικονομική αδυναμία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση