Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Κυριακή της Πεντηκοστής και εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Κυριακή της Πεντηκοστής και εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Κυριακή της Πεντηκοστής και εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την γενέθλιο ημέρα της εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή της ς (31/5). Ο Μητροπολίτης κ. θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών, συμμετέχων στην εις Επίσκοπον Χειροτονία του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου.

Το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα, προβάλλει και τιμά η Εκκλησία την Δευτέρα 1/6. Στην Ιερά Μητρόπολη πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 Α. Αγίας Τριάδος

Την παραμονή της ς, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ο κ. θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών, συμμετέχων στην εις Επίσκοπον Χειροτονία του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Β. Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυξ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Γ. Αγίας Τριάδος Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Δ. Αγίας Τριάδος Σούρπης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ε. Αγίας Τριάδος Μουρεσίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Στ. Αγίας Τριάδος Τρικερίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση