Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κινητοποιήσεις σχεδιάζει η ΕΜΔΥΔΑΣ
Κινητοποιήσεις σχεδιάζει η ΕΜΔΥΔΑΣ

Κινητοποιήσεις σχεδιάζει η ΕΜΔΥΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ (μέσω τηλεδιάσκεψης) με κύριο θέμα όπως ήταν αναμενόμενο ήταν η υποστελέχωση των Υπηρεσιών από μηχανικούς του Δημοσίου και η προσπάθεια δημιουργίας Επίβλεψης των δημοσίων έργων από ιδιώτες μηχανικούς.

Από την ΕΜΔΥΔΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ παρενέβησαν στην συνέλευση ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδούλου και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αρέθας.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστοδούλου αναφέρθηκε στη δυσλειτουργία που δημιουργήθηκε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις καθώς δεν ήταν διασαφηνισμένες οι οδηγίες που δόθηκαν από την Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.

Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αρέθας έθεσε μερικά ζητήματα:

Πρώτον οι κινητοποιήσεις που έχουΝ σκοπό να πραγματοποιήσουν να μην περιλαμβάνει μόνο την αποχή από τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων αλλά και το ουσιαστικό μπλοκάρισμα των δημοσίων έργων μέσω της αποχής των Επιτροπών ΠΠΑΕ.

“Δεν είναι δυνατόν εμείς οι μηχανικοί του δημοσίου να έχουμε όλο το βάρος της υπογραφής με όλες τις ευθύνες που συχνά μας σέρνουν στα δικαστήρια και να πληρωνόμαστε με το ενιαίο μισθολόγιο της ντροπής με αποδοχές ίσες με έναν διοικητικό υπάλληλο ΠΕ. Για να πετύχουμε οτιδήποτε πρέπει να πιέσουμε με κάθε που διαθέτουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλο από το πάγωμα τον δημοσίων έργων. Πρέπει να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση το ρόλο μας αλλά και τη σπουδαιότητά μας. Ακόμη και επιλεκτικά τα έργα ΕΣΠΑ μπορούμε να τα μπλοκάρουμε” αναφέρθηκε.

Ακούστηκε στη Γενική Συνέλευση η του  μέλους του Δ.Σ. Αλέξανδρου Βαγγελάκου (ΕΜΔΥΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ) ότι αν δεν υπογράφουν οι επιτροπές ΠΠΑΕ τα ΠΠΑΕ δημιουργούνται δικαιώματα στους αναδόχους (προφανώς εννοεί ότι σύμφωνα με το 151 άρθρο του 4412/16 μπορεί ο ανάδοχος να υποβάλει επιμετρήσεις και εάν μέσα σε 45 ημέρες δεν τις ελέγξει και εγκρίνει η διευθύνουσα υπηρεσία να θεωρηθούν αυτοδίκαια εγκεκριμένες). Αν πράξουν κάτι τέτοιο οι ανάδοχοι η οποία είναι μια πράξη ενάντια στον αγώνα   έχει δυνατότητα η διευθύνουσα υπηρεσία κατά το ίδιο άρθρο να τις επιστρέψει διορθωμένες έστω και την 44η ημέρα που ορίζει ο νόμος. Γι’ αυτό  πάγια θέση του αντιπροέδρου Γιάννη Αρέθα είναι η αποχή από ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των μηχανικών προκειμένου να διεκδικήσουν την την ιδιωτικοποίησης των επιβλέψεων, την πρόσληψη μόνιμων μηχανικών στο και το κλαδικό μισθολόγιο που δεν συζητά καν η κυβέρνηση.

Κατά δεύτερο λόγο ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αρέθας ζήτησε να τοποθετηθούν όλα τα της Ελλάδος στην προαναγγελθείσα άλωση του δημοσίου χαρακτήρα των έργων με την επερχόμενη επίβλεψη από ιδιώτες που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Είναι απαραίτητη η θέση των τμημάτων του καθώς ίσως πρέπει να συγκρουστούν  και με αυτούς διότι μέλη του ΤΕΕ δεν είναι μόνο οι ιδιώτες μηχανικοί αλλά και οι μηχανικοί του δημοσίου.

Ακόμη τέθηκε στη γενική συνέλευση η εξευτελιστική αποζημίωση που λαμβάνουν οι μηχανικοί του δημοσίου στις εκτός έδρας και θα πρέπει να τεθούν και αυτές στο πλαίσιο διεκδικήσεων μας.

Τέλος υπήρξε η παρέμβαση του μέλους του Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Ινές Ψιμοπούλου σχετικά με το πόσο εφικτό είναι τα μπλοκάρουν έργα ΕΣΠΑ και αν θα υπάρχουν νομικές στους μηχανικούς του δημοσίου. Συμφωνήθηκε γι’ αυτό το θέμα να ερωτηθούν οι νομικοί νύμβουλοι της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση