Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου
Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου

Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου

Μαζική Γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών ομού , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05/06 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με θέμα τις αντιλαϊκές εξελίξεις στον κλάδο της καθαριότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και την αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στην συνέλευση παρευρέθηκε ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος της Πανελλαδικής Γραμματείας του , ο οποίος ενημέρωσε τις εργαζόμενες για τις εξελίξεις στον κλάδο. Κοινή διαπίστωση όλων, όπως αναφέρεται σε του Σωματείου, “ήταν η κοροϊδία τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία αλλά και την άθλια κατάσταση με τις συναδέλφισσες στο Πανεπιστήμιο και στα εργολαβικά συνεργεία, που συνεχίζουν και αυτές να παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και άθλιων συνθηκών εργασίας”.

Η Γενική Συνέλευση απευθύνει πρόσκληκση σε όλες τις καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, των εργολαβικών συνεργείων, να πάρουν μέρος στην πανελλαδική του κλάδου στις 15 Ιουνίου και στη συγκέντρωση της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.  Επιπλέον, πάρθηκε συμμετοχής στην λαϊκή κινητοποίηση στις 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, που διοργανώνουν και αγώνα του .

Δηλώσεις συμμετοχής για τη μετάβαση με πούλμαν στην συγκέντρωση στην Αθήνα, θα δίνονται στα τηλέφωνα των μελών της Διοίκησης του Σωματείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση