Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου
Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου

Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου

Μαζική Γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05/06 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με θέμα τις αντιλαϊκές εξελίξεις στον κλάδο της καθαριότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στην συνέλευση παρευρέθηκε ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος ενημέρωσε τις εργαζόμενες για τις εξελίξεις στον κλάδο. Κοινή διαπίστωση όλων, όπως αναφέρεται σε του Σωματείου, “ήταν η κοροϊδία τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία αλλά και την άθλια κατάσταση με τις συναδέλφισσες στο Πανεπιστήμιο και στα εργολαβικά συνεργεία, που συνεχίζουν και αυτές να παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και άθλιων συνθηκών εργασίας”.

Η Γενική Συνέλευση απευθύνει πρόσκληκση σε όλες τις καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, των εργολαβικών συνεργείων, να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 15 Ιουνίου και στη της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.  Επιπλέον, πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στην λαϊκή κινητοποίηση στις 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, που διοργανώνουν και επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ.

Δηλώσεις συμμετοχής για τη μετάβαση με πούλμαν στην στην Αθήνα, θα δίνονται στα τηλέφωνα των μελών της Διοίκησης του Σωματείου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση