Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου
Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου

Κινητοποιήσεις των καθαριστριών στις 11 και στις 15 Ιουνίου

Μαζική Γενική συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05/06 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου . Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με θέμα τις αντιλαϊκές εξελίξεις στον κλάδο της καθαριότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και την αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στην συνέλευση παρευρέθηκε ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος της Πανελλαδικής Γραμματείας του , ο οποίος ενημέρωσε τις εργαζόμενες για τις εξελίξεις στον κλάδο. Κοινή διαπίστωση όλων, όπως αναφέρεται σε του Σωματείου, “ήταν η κοροϊδία τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία αλλά και την άθλια κατάσταση με τις συναδέλφισσες στο Πανεπιστήμιο και στα εργολαβικά συνεργεία, που συνεχίζουν και αυτές να παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων και άθλιων συνθηκών εργασίας”.

Η Γενική Συνέλευση απευθύνει πρόσκληκση σε όλες τις καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, των εργολαβικών συνεργείων, να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 15 Ιουνίου και στη της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι στην .  Επιπλέον, πάρθηκε απόφαση συμμετοχής στην λαϊκή κινητοποίηση στις 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, που διοργανώνουν σωματεία και επιτροπές αγώνα του .

Δηλώσεις συμμετοχής για τη μετάβαση με πούλμαν στην στην , θα δίνονται στα τηλέφωνα των μελών της Διοίκησης του Σωματείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση