Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ ετοιμάζει αύριο η ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας
Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ ετοιμάζει αύριο η ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ ετοιμάζει αύριο η ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του υποκαταστήματος του ΟΑΕΕ στο Βόλο διοργανώνουν για αύριο στις 8 το πρωί τα μέλη της Μαγνησίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ και την Εφορία, στοχεύουν στην είσπραξη των φόρων και χαρατσιών που επιβλήθηκαν στους αυτοαπασχολούμενους, λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Παράλληλα  προκλητικά κουρεύουν  έως και 50% τα χρέη των μεγάλο – οφειλετών γιατί είναι γνωστό ότι 6.500 περίπου μεγάλο – οφειλέτες χρωστάνε το 90% των χρεών στο Δημόσιο και το υπόλοιπο 10% των χρεών το χρωστάνε οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι. Για τους πρώτους δηλαδή, τα μεγάλα έγινε η μείωση και αντικειμενικά θα επωφεληθεί και η μαρίδα.

Ο μικρός αυτοαπασχολούμενος, και αν ακόμα μπει στη συγκεκριμένη ρύθμιση δίνοντας ένα ποσό με την προσδοκία να γλιτώσει το αντίστοιχο, είναι σίγουρο ότι θα κόψει από το εισόδημα του, ή από κάπου αλλού.

Αυτή είναι η ουσία των ρυθμίσεων της ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Και στο ζήτημα των χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία , όπως και για το δημόσιο χρέος οι διακηρύξεις για διαγραφή και κούρεμα πήγαν περίπατο. Αντικαταστάθηκαν από τη διευκόλυνση και ορισμένες μειώσεις στα πρόστιμα”.

Στόχος της αυριανής διαμαρτυρίας είναι να επιτευχθούν τα παρακάτω: Κατάργηση του νόμου 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% από το πρώτο ευρώ). Αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με τον νόμο αυτό.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ,  για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.

Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση