Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κοινή δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική Πρωτομαγιά
Κοινή δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική Πρωτομαγιά

Κοινή δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική Πρωτομαγιά

Σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα, Κώστας Δελημήτρος, Κατερίνα και Μάκης Μπαλλής, με αφορμή την αυριανή επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αναφέρουν τα παρακάτω: “Ο εορτασμός της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο οποίος αναβιώνει την μνήμη του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, διεκδικώντας το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες ς, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τις επιπτώσεις των ακραίων πολιτικών ς και την χώρα μας στην πρώτη γραμμή μιας σκληρής διαπραγματευτικής μάχης για αξιοπρέπεια.

Την ώρα που οι πιέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο εντείνονται προκειμένου να αναγκαστεί η να υποχωρήσει κάτω από το βάρος του στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, το εσωτερικό μνημονιακό μπλοκ κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια με τις ευλογίες των ολιγαρχών των μέσων ενημέρωσης, που σιγοντάρουν το παιχνίδι της δημιουργίας έντασης όσο βλέπουν το τέλος της ασυδοσίας τους να πλησιάζει.

Και ενώ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι πιέζουν την να «λογικευτεί» και να υποταχθεί στις δικές τους μνημονιακές δεσμεύσεις για περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο ελληνικός λαός αποδέχεται την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης συνεχίζοντας να στηρίζει τον αγώνα που κάνει για να σταματήσει την ανατροφοδοτούμενη κρίση και να εκπληρώσει τις βασικές της δεσμεύσεις.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι αν και υπάρχουν διαφωνίες με τους εταίρους στα εργασιακά θέματα, στο θέμα των μαζικών απολύσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού, του ΦΠΑ στα νησιά, δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών για επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο email Χαρδούβελη, για υπογραφή μνημονιακών και υφεσιακών μέτρων, και ότι θα προχωρήσουν κανονικά η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς και η αναδιοργάνωση του Σ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους της Μαγνησίας να δώσουν δυναμικό «παρόν» στην , που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 10:00 πμ. στην Πλατεία ς, με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η μέγιστη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη είναι ό, τι χρειάζεται η χώρα για να συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση