Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κίνδυνος πυρκαγιάς σε Μαγνησία και Σποράδες λόγω μελτεμιών
Κίνδυνος πυρκαγιάς σε Μαγνησία και Σποράδες λόγω μελτεμιών

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε Μαγνησία και Σποράδες λόγω μελτεμιών

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 προβλέπεται σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου για τη Μαγνησία και πολύ υψηλός,κατηγορίας 4, για τις Σποράδες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς της ενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η αναφέρει: «…Ειδικότερα, από το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου και καθώς θα αρχίσει να υποχωρεί το θερμό κύμα που επηρέασε τη χ τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός και το σύνολο των δυνάμεων πολιτικής ς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

Η , υπό το των παραπάνω, έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, αλλά και από όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και γενικότερα την παρουσία τους εντός των δασικών μας οικοσυστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι χρόνοι αρχικής απόκρισης.

Σε περίπτωση, ωστόσο, εκδήλωσης μιας μεγάλης πυρκαγιάς, ζητείται από τους πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης».

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον, βάσει της εγκυκλίου 2195/2015 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής ς για σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου της ηπειρωτικής Μαγνησίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6947- 608862 (κ. Χουβαρδάς)

"Αλιεύοντας" την είδηση