Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα η ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στους εργαζόμενους
Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα  η ΔΕΥΑΜΒ  απέναντι στους εργαζόμενους

Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα η ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στους εργαζόμενους

Η ΔΕΥΑΜΒ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου σύμφωνα με την οποία έπρεπε να αποδώσει στους εργαζόμενους 3,2 εκ ευρώ για παράνομες περικοπές που έγιναν στους μισθούς τους τη περίοδο 2010 – 2012. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, αναφέροντας ότι σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστή η σχετική απόφαση από το Ειρηνοδικείο Βόλου.

Ο δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά «τα ασφαλιστικά μέτρα τα κέρδισε η ΔΕΥΑΜΒ όπως θα κερδίσει κι άλλες υποθέσεις» χαρακτηρίζοντας παράλληλα γενναία την απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που έδωσε εντολή να ανοίξει πάλι την υπόθεση της ΕΡΗΛ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα των μετρήσεων που εστάλησαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με τα οποία οι ακτές του Βόλου είναι καθαρές. Όπως τόνισε «Θα ψάχνουν να κρύβονται αυτοί που δυσφημίσανε την πόλη και καλά θα κάνουν να είναι προσεκτικοί κι ειδικά αυτά τα δημοσιογραφικά λαμόγια. Θα πάρουν πολύ σύντομα την απάντησή του στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ο κόσμος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Καλά θα κάνουν οι συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου να μην πέφτουν σε τέτοιες λούμπες και παρασύρονται».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της απόφασης, βάσει της οποίας κέρδισε η ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο ζήτησε από την Επιχείριση να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα που δικαιούνται και να μην τους επιτίθεται με τον Δήμαρχο να απαντά ότι το ξέφραγο αμπέλι τελείωσε.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. παρενέβη επισημαίνοντας ότι και η και η συμπολίτευση έχουν στόχο να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Δήμου με τον κ. Πατσιαντά να υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να βάλλονται, ενώ θεώρησε θετική την έκβαση με την υπόθεση της ΕΡΗΛ κι ευχήθηκε να υπάρξει σε βάθος.

Ακολούθως η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη με την ΕΡΓΗΛ εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσει η πόλη και η ΔΕΥΑΜΒ να απαλλαγεί από την υπόθεση αυτή.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας υπερβολικές χαρακτήρισε , τις απ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ σε τέτοιες εποχές κρίσεις, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει με τους εργαζόμενους να υπάρχει αγαστή συν. Τέλος ο επικεφαλής της Απ. Νάνος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ δεν ήταν ούτε είναι υψηλόμισθοι, κρατώντας επιφυλάξεις για το τι θα γίνει όταν τελεσιδικήσει η απόφαση και κάλεσε τη ΔΕΥΑΜΒ να καταβάλλει τις υπερωρίες που οφείλει στους εργαζόμενους, με τον δήμαρχο να απαντά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζομένων.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Είμαστε σε περίοδο συζήτησης και διαπραγματεύσεων γιατί διίστανται οι απόψεις».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση