Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Καθαρίστηκε η ακτή Αναύρου
Καθαρίστηκε η ακτή Αναύρου

Καθαρίστηκε η ακτή Αναύρου

Με την ακτή Αναύρου συνεχίστηκε το πρόγραμμα καθαρισμού των παραλιών που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για δεύτερη χρονιά με την συμβολή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, μελών της δημοτικής αρχής και μαθητών ενώ σήμερα στο σημείο βρέθηκε και ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας .

Οι μαθητές των 27ου, 7ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου αφού τους μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και το σύνθημα της καμπάνιας του Δήμου Βόλου “Αγαπώ την μου – Συμμετέχω”, γάντια και σακούλες μάζεψαν τα απορρίμματα από την παραλία που ασυνείδητοι είχαν ρυπάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο αιρετός, τελών Βόλου Αχιλλέας μίλησε στους μικρούς μαθητές για την μεγάλη σημασία του εθελοντισμού αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και τόνισε μεταξύ άλλων πως “όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι μας αφορά η μας, οι παραλίες και η θάλασσα να είναι καθαρές.

Όταν αυτό το μήνυμα στέλνεται από παιδιά νομίζω πως είναι ένας συμβολισμός που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, που δεν μπορούμε να μην ακολουθήσουμε. Η συμμετοχή των παιδιών στον καθαρισμό των παραλιών είναι ένα δείγμα πολιτισμού και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει προτροπή για τους δημότες ώστε να μην ρυπαίνουν τις παραλίες”. Ο ίδιος τόνισε πως η δημοτική αρχή είναι παρούσα σε όλα τα προβλήματα και καθημερινά αγωνίζεται και προσπαθεί για έναν καλύτερο Βόλο.

Να σημειωθεί ότι έως και σήμερα έχουν καθαριστεί οι παραλίες: Χρυσή Ακτή Παναγίας, Νέα Αγχίαλος, , Αλυκές, Άναυρος και ενώ συγχρόνως εκτελούνται όπου κρίνεται απαραίτητο και αποκατάστασης σε υποδομές από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε όλα να είναι έτοιμα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο καθαρισμός των παραλιών ολοκληρώνεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 17/05/2016 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά

Τετάρτη 18/05/2016 Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια

Πέμπτη 19/05/2016 Ακτή Πλατανιδίων

Πλαζ Αλυκών

Σε ότι αφορά το θέμα της λειτουργίας της πλαζ των Αλυκών αναφέρθηκε ο αιρετός, τελών σε αργία, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ξεκαθαρίζοντας ότι και φέτος ο Δήμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τον συγκεκριμένο μισθωτή.

“Ο , με πολλά ερωτηματικά θα έλεγα εγώ, αν και πραγματικά πληρώνει το τίμημα, ωστόσο η επένδυσή του είναι ανύπαρκτη. Με λίγα λόγια δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα”, τόνισε ο κ. Μπέος εξηγώντας πως αυτή την στιγμή ο Δήμος είναι σε δύσκολη θέση αναφορικά με το αν θα καταγγείλει την σύμβαση καθώς αν την καταγγείλει προκύπτει πρόβλημα για το πως θα λειτουργήσει τον χώρο.

“Πάντως ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος jet ski (13-19 Ιουνίου) το οποίο και ως βάση θα έχει την πλαζ των Αλυκών θέλω να πιστεύω πως ο θα τηρήσει την υπόσχεση του και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αναβαθμίσει το σημείο καθώς πρόκειται για μια τεράστια διοργάνωση που θα φέρει στην περιοχή μας κόσμο από όλο τον κόσμο”, επισήμανε ο κ. Μπέος.

Τονίζεται πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί του αναδόχου με την δημοτική αρχή ώστε να δρομολογηθούν οι αναγκαίες ενέργειες καθώς όπως πολλές φορές έχει διαμηνύσει η δημοτική αρχή είναι απαράδεκτο μια τόσο όμορφη πλαζ μερικά μόλις λεπτά έξω από το κέντρο της πόλης να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά προς όφελος των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

katharismos1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση