Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καθαρισμός υδατορεμάτων από την ΠΕΜΣ
Καθαρισμός υδατορεμάτων από την ΠΕΜΣ

Καθαρισμός υδατορεμάτων από την ΠΕΜΣ

Με καθημερινές παρεμβάσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο του έργου «Κατεπείγον καθαρισμός υδατορεμάτων», συνολικού προϋπολογισμού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000,00€) και νέας εργολαβίας συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00€, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές.

 

Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, προϋπολογισμού 500.000,00€ ολοκληρώθηκαν, στα υδατορέματα: Αλιγαρόρεμα,  Αϊδινίου, Ν. Αγχιάλου, Λαχανόρεμα, Καλά Νερά,  Μαλάκι και Χόρτο, προκειμένου οι συγκεκριμένες περιοχές να θωρακιστούν αντιπλημμυρικά και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός στο Πλατανόρεμα στην Κορώπη, οι εργασίες καθαρισμού του οποίου έχουν ξεκινήσει.

Με νέα εργολαβία, προϋπολογισμού 200.000,00 €, προβλέπεται ο καθαρισμός ρεμάτων στο νησί της Σκοπέλου, με τις εργασίες καθαρισμού να έχουν ήδη ξεκινήσει στο Πρασόρεμα.

Σε δηλώσεις της η Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα από τις αρχές καλοκαιριού, τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε με τους δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα μετακύλησης πόρων από το κράτος, προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μεγάλο εύρος των χειμάρρων που έχουμε στην αρμοδιότητά μας».

Υπόδειξη πολίτη
Υπάρχει ένα σημαντικό υδατόρεμα που δημιουργήθηκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Βόλου στα 1955,
που αρχίζει από την Αγία Αικατερίνη και πέφτει στον χείμαρρο Άναυρο, στο σημείο που συναντάει τον περιφερειακό (μετά τον Σκλαβενίτη) , καλύπτοντας σχεδόν όλο το μέτωπο των νερών που κατεβαίνουν από τις πλαγιές του Πηλίου.
Επίσης υπάρχει ακόμη ένα που τέμνει τον δρόμο που οδηγεί στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου και Ανακασιάς ,όταν επιλέγεις την διαδρομή από τον δρόμο Άλλης Μεριάς προς Συνοικισμό Ανακασιάς.
Εάν δείτε τις φωτογραφίες είναι τόσο φραγμένοι που δεν ξεχωρίζονται. Σίγουρα οι υπεύθυνοι θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για τον καθαρισμό τους.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση