Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Καθαρισμός υδατορεμάτων από την ΠΕΜΣ
Καθαρισμός υδατορεμάτων από την ΠΕΜΣ

Καθαρισμός υδατορεμάτων από την ΠΕΜΣ

Με καθημερινές παρεμβάσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο του έργου «Κατεπείγον υδατορεμάτων», συνολικού προϋπολογισμού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000,00€) και νέας εργολαβίας συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00€, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και , προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές.

 

Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, προϋπολογισμού 500.000,00€ ολοκληρώθηκαν, στα υδατορέματα: Αλιγαρόρεμα,  Αϊδινίου, Ν. Αγχιάλου, Λαχανόρεμα, Καλά Νερά,  Μαλάκι και Χόρτο, προκειμένου οι συγκεκριμένες περιοχές να θωρακιστούν αντιπλημμυρικά και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και ο στο Πλατανόρεμα στην , οι εργασίες καθαρισμού του οποίου έχουν ξεκινήσει.

Με νέα εργολαβία, προϋπολογισμού 200.000,00 €, προβλέπεται ο καθαρισμός ρεμάτων στο νησί της Σκοπέλου, με τις εργασίες καθαρισμού να έχουν ήδη ξεκινήσει στο Πρασόρεμα.

Σε της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα από τις αρχές καλοκαιριού, τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε συνεργασία με τους δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα μετακύλησης πόρων από το κράτος, προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο μεγάλο εύρος των χειμάρρων που έχουμε στην αρμοδιότητά μας».

Υπόδειξη πολίτη
Υπάρχει ένα σημαντικό υδατόρεμα που δημιουργήθηκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Βόλου στα 1955,
που αρχίζει από την Αγία Αικατερίνη και πέφτει στον χείμαρρο Άναυρο, στο σημείο που συναντάει τον περιφερειακό (μετά τον Σκλαβενίτη) , καλύπτοντας σχεδόν όλο το μέτωπο των νερών που κατεβαίνουν από τις πλαγιές του Πηλίου.
Επίσης υπάρχει ακόμη ένα που τέμνει τον δρόμο που οδηγεί στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου και Ανακασιάς ,όταν επιλέγεις την διαδρομή από τον δρόμο Άλλης Μεριάς προς Συνοικισμό Ανακασιάς.
Εάν δείτε τις φωτογραφίες είναι τόσο φραγμένοι που δεν ξεχωρίζονται. Σίγουρα οι υπεύθυνοι θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για τον καθαρισμό τους.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή αλλοδαπού από την Σκιάθου #διακομιδή - https://t.co/nZZBfDIy2t -

  • Νεκρός 61χρονος στο Φυτόκο #νεκρόςάνδρας - https://t.co/9xYTc7uXM4 -

  • Τροχαίο στο Βόλο #τροχαίοατύχημα - https://t.co/LBpjK34jvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση