Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καθαρισμός από τον Στρατό του χώρου στις εγκαταστάσεις Μόζας Α.Ε.
Καθαρισμός από τον Στρατό του χώρου στις εγκαταστάσεις Μόζας Α.Ε.

Καθαρισμός από τον Στρατό του χώρου στις εγκαταστάσεις Μόζας Α.Ε.

Εν αναμονή ο για το τελικό έγγραφο από το Υπουργείο

Σε καθαρισμό του χώρου στις εγκαταστάσεις Μόζας Α.Ε. προχωρούν από σήμερα συνεργεία του Στρατού, ενώ ο βρίσκεται εν αναμονή του επίσημου εγγράφου από το αρμόδιο Υπουργείο ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει επιλεγεί για την υποδοχή προσφύγων.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Θ. Θεοδώρου κατά την ενημέρωση του σώματος, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή στις 24 Μαρτίου έλαβε επιστολή από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βίτσα που γνωστοποιούσε την πρόθεση του Υπουργείου για κέντρο προσωρινής υποδοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις στην Πορταριά που είναι και πλησίον πρόνοιας και ζητούσε την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής για να κινηθούν οι διαδικασίες.

Άμεσα όπως είπε ο κ. Θεοδώρου «μιλήσαμε και με τοπική κοινότητα της Πορταριάς και κάναμε ενέργειες για να μην προχωρήσει αυτή η πρόταση, γιατί αν προχωρούσε θα ήταν σκάνδαλο. Πρώτον λόγος που δεν μπορούμε να δεχτούμε το χώρο εκεί, είναι γιατί υπάρχουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας, καθώς σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ραντάρ του Στρατού. Δεύτερον για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς κοντά στις κατασκηνώσεις είναι η Πηγή Μάνα και τρίτος λόγος δεν είχαμε την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και θα είχε κι επιπτώσεις στην κοινωνικοοικονομική ζωή. Στη συνέχεια το Σάββατο ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Διοικητή της 32ης ΤΑΞΑΣ κ. Π. Κάρλε που μας ενημέρωσε ότι του είχε έρθει εγκύκλιος για να προβεί σε νέα αυτοψία στις εγκαταστάσεις Μόζας Α.Ε. και σήμερα το πρωί συνεργεία του Στρατού ξεκίνησαν να καθαρίζουν το χώρο». Ωστόσο ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι επίσημα ως Δημοτική Αρχή «δεν έχουμε λάβει έγγραφο που να μας λέει ότι ο χώρος έχει επιλεγεί οριστικά και περιμένουμε το έγγραφο για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες».

α σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων εγγράφων κι επερωτήσεων των μειοψηφιών οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποχώρησαν.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. αργάλας ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου . δεν του τον έδωσε. «Μα είναι δυνατόν» είπε ο κ. Γαργάλας με τον κ. Μουλά να απαντά «είναι».

Ο κ. Γαργάλας είπε ότι η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 2 μ.μ. όχι για τις 2.30 μ.μ. και τον κ. Μουλά να του λέει «αφού από τον ΣΥΡΙΖΑ έχετε φύγει πηγαίνετε γραφτείτε στη Δ που θα είναι του χρόνου . Καλό είστε και δεξιούλης είστε κατά βάθος».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση