Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Καθαρισμός ρεμάτων στη Μαγνησία
Καθαρισμός ρεμάτων στη Μαγνησία

Καθαρισμός ρεμάτων στη Μαγνησία

Με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού και την οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών στο εθνικό και αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνεχίζονται καθημερινά οι και τα έργα στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας κατεπείγον καθαρισμός υδατορεμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 8 Αυγούστου οι εργασίες καθαρισμού του υδατορέματος Αλιγαρόρεμα, σε μήκος 1.180 μέτρων.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων ανέφερε: «Έχοντας ως μοναδικό μέλημά μας την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους έχουμε προχωρήσει έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει εργασίες διαγράμμισης στην Παλαιά Εθνική Οδό – Λάρισας στα διοικητικά όρια του Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΥΣ 2018)» εκτελέστηκαν εργασίες διαγράμμισης επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού -Λάρισας, από τον Ανισόπεδο Κόμβου Βελεστίνου έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Πραγματοποιήθηκε διαγράμμιση ασφαλτικού οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας σε μήκος 8,5 Km ως εξής:

  • Στον κεντρικό άξονα της οδού υλοποιήθηκε συνεχόμενη διπλή γραμμή πλάτους 12 εκ και διακεκομμένη γραμμή, σε θέσεις όπου εξασφαλίζεται η ορατότητα σε μεγάλη απόσταση για προσπέραση.
  • Στα δύο άκρα του οδοστρώματος έγιναν συνεχείς γραμμές (οριογραμμές) πλάτους 15 εκ., εκατέρωθεν, αφού προηγήθηκε ικανοποιητικός καθαρισμός τους από κάθε είδους υλικά (χώματα, απορρίμματα κ.λπ.) μέχρι το άκρο του ασφαλτικού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 140.000,00 € και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τις πιστώσεις  .

Σε δηλώσεις της η κα.  ανέφερε: «Η και Σποράδων παρεμβαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο, προχωρώντας σε αποκατάσταση ζημιών οδικών οδών στο εθνικό και , στη συντήρησή τους, είτε με νέα διαγράμμιση, είτε με τοποθέτηση στηθαίων και πινακίδων σήμανσης, είτε με νέο ασφαλτοτάπητα, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη οδική ασφάλεια σε κατοίκους και επισκέπτες. Ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται καθημερινά σε σημεία και περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση