Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καθαρισμός παραλιών Ζαγοράς – Μουρεσίου
Καθαρισμός παραλιών  Ζαγοράς – Μουρεσίου

Καθαρισμός παραλιών Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η πευθείς ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ∆. ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ» δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”,με του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη.

Οι εργασίες καθαρισμού αφορούν τις ακτές Παπά Νερό (18στρ) , Αγ. Σαράντα (14στρ) , (62στρ) και Αγ. Ιωάννης (11στρ) .

Οι εργασίες θα γίνουν σε τρία στάδια µε την χρήση μηχανικών μέσων. Πρώτα θα γίνει η αναμόχλευση της άμμου µε απώτερο σκοπό την εμφάνιση των θαμμένων απορριμμάτων- φερτών υλών και σκουπιδιών. Το δεύτερο στάδιο αφορά την εκρίζωση ζιζανίων. Το τρίτο στάδιο είναι το κοσκίνισμα της άμμου και συγκομιδή των προς απομάκρυνση υλών. Με το πέρας του κοσκινίσματος ακολουθεί η διάστρωση των παραλιών.

Για τον σκοπό αυτό ο της ς θα γίνει µε μηχάνημα αμμοκαθαρισμού και κοσκινίσματος της άμμου, σε βάθος μέχρι δεκαπέντε εκατοστών (15cm) σε όλο το μήκος και πλάτος των προσβάσιμων παραλιών του Δήμου, αφού προηγηθεί πλήρης επιφανειακός από τα ογκώδη υλικά (π.χ. πέτρες, ξύλα) καθώς και από τα απορρίμματα ανθρωπογενούς προέλευσης (π.χ. , μεταλλικά αντικείμενα, γυαλιά).

Τα απορρίμματα τα οποία θα απομακρύνονται από τις ακτές στον ειδικό κάδο που θα διαθέτει το μηχάνημα καθώς και οι μεγάλες πέτρες τα φύκια κ.ά. θα συγκεντρώνονται σε κατάλληλα σημεία όπου από εκεί θα είναι δυνατή η φόρτωσή τους σε φορτηγά αυτοκίνητα του αναδόχου τα οποία στην συνέχεια θα μεταφέρονται και απορρίπτονται σε χώρους που επιτρέπεται.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 5.000 , συμπεριλαμομένου ΦΠΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση