Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Καθαρισμός παραλιών Ζαγοράς – Μουρεσίου
Καθαρισμός παραλιών  Ζαγοράς – Μουρεσίου

Καθαρισμός παραλιών Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ∆. ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ» δημοσιεύτηκε σήμερα στη “Διαύγεια”,με απόφαση του δημάρχου Πατή Κουτσάφτη.

Οι εργασίες καθαρισμού αφορούν τις Παπά Νερό (18στρ) , Αγ. Σαράντα (14στρ) , Χορευτό (62στρ) και Αγ. Ιωάννης (11στρ) .

Οι εργασίες θα γίνουν σε τρία στάδια µε την χρήση μηχανικών μέσων. Πρώτα θα γίνει η αναμόχλευση της άμμου µε απώτερο σκοπό την εμφάνιση των θαμμένων απορριμμάτων- φερτών υλών και σκουπιδιών. Το δεύτερο στάδιο αφορά την εκρίζωση ζιζανίων. Το τρίτο στάδιο είναι το κοσκίνισμα της άμμου και συγκομιδή των προς απομάκρυνση υλών. Με το πέρας του κοσκινίσματος ακολουθεί η διάστρωση των παραλιών.

Για τον σκοπό αυτό ο καθαρισμός της παραλίας θα γίνει µε μηχάνημα αμμοκαθαρισμού και κοσκινίσματος της άμμου, σε βάθος μέχρι δεκαπέντε εκατοστών (15cm) σε όλο το μήκος και πλάτος των προσβάσιμων παραλιών του Δήμου, αφού προηγηθεί πλήρης επιφανειακός καθαρισμός από τα ογκώδη υλικά (π.χ. πέτρες, ξύλα) καθώς και από τα ανθρωπογενούς προέλευσης (π.χ. πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, γυαλιά).

Τα απορρίμματα τα οποία θα απομακρύνονται από τις στον ειδικό κάδο που θα διαθέτει το μηχάνημα καθώς και οι μεγάλες πέτρες τα φύκια κ.ά. θα συγκεντρώνονται σε κατάλληλα σημεία όπου από εκεί θα είναι δυνατή η φόρτωσή τους σε φορτηγά αυτοκίνητα του αναδόχου τα οποία στην συνέχεια θα μεταφέρονται και απορρίπτονται σε χώρους που επιτρέπεται.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση