Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΗΛΙΟ / Κατατέθηκε η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού
Κατατέθηκε η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού

Κατατέθηκε η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού

Κατατέθηκε σήμερα ηλεκτρονικά η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αξιολογείται ο φάκελος, ο οποίος είναι πλήρης, ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε, για να εγκριθεί από 12 υπηρεσίες που εμπλέκονται στο έργο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 5,4 εκ. ευρώ και θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής, ενώ το έργο ζητούσαν οι αλιείς αλλά και οι πολίτες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο φάκελος που είναι πλήρης, κατατίθεται, θα αξιολογηθεί και θα χρηματοδοτηθεί με 5,5 εκ. €, προκειμένου να υλοποιηθεί το αλιευτικό καταφύγιο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι παλιά ήταν ένα ολοκληρωμένο καταφύγιο, όπου ερχόταν το ιπτάμενο δελφίνι από τη Θεσσαλονίκη, αφέθηκε στην τύχη του, διαλύθηκε έχει σχεδόν καταστραφεί και πρέπει να στηθεί ξανά από την αρχή με ολοκληρωμένη και πλήρη μελέτη και αδειοδοτήσεις.

«Αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει αν ο Δήμος δεν έκανε μια τεράστια προσπάθεια και κυρίως αν δεν είχαμε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας, του περιφερειάρχη, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων και της Τεχνικής Υπηρεσίας», δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει την ατυχία να μην έχει τεχνική επάρκεια και με έναν μηχανικό που διαθέτει, δεν μπορεί να καταθέσει καμία πρόταση. Για το λόγο αυτό έχουν γίνει επτά προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια , ώστε ο Δήμος να είναι μέσα στα αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχουν.

«Εάν δεν υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια, οι μικροί Δήμοι δεν υπάρχουν πια», υπογράμμισε ο δήμαρχος, που συμπλήρωσε ότι οι γραφειοκρατία και οι χρονικές δεσμεύσεις τους κυνηγούν συνέχεια.

Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε εγρήγορση για τα επόμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ, από το Leader, τα κλειστά κυκλώματα ύδρευσης κ.ά.

Με 1,8 εκ. ευρώ συντηρεί το οδικό δίκτυο Μαγνησίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου συντήρηση οδικού δικτύου Μαγνησίας ( τεχνικά, σήμανση, καθαρισμός) συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε τη σύμβαση του έργου συντήρησης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Μαγνησίας συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση σημείων του δικτύου που έχουν παρουσιάσει προβλήματα, τη διαμόρφωση ερεισμάτων κ.τ.λ. Είναι έργο ουσίας που διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Βελτιώνονται οι δυνατότητες κυκλοφορίας και οι περιβαλλοντικές συνθήκες της στον οδικό άξονα της Μαγνησίας. Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους συνανθρώπους μας και εργαζόμαστε καθημερινά για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Στην υπογραφή τη σύμβασης του έργου παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης Κώστας Χαλέβας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Λιούπης, Γρηγόρης Ιγγλέσης και Γιώργος Κίτσιος και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας Κώστας Φλαμπούρης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:

1. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεµα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων
αντιστήριξης για τη συγκράτηση των πρανών, θα αποκατασταθούν φρεάτια καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεµα, καθώς και κατασκευή επενδεδυµένης τάφρου από σκυρόδεµα C16/20 σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.

2. Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης και βάσης του οδοστρώματος όπου
απαιτείται.

3. Αποκατάσταση των βλαβών των ασφαλιστικών στρώσεων του οδοστρώµατος όπου απαιτείται.

4. Αντικατάσταση κατεστραµµένων στηθαίων ασφαλείας

5. Αποκατάσταση Λιθόκτιστων τοιχίων

6. Κατασκευή φατνών σε θέσεις που θα υποδειχθούν ανάλογα µε τις προκύπτουσες ανάγκες

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση