Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πάνω από 30% η φοροδιαφυγή στη Μαγνησία
Πάνω από 30% η φοροδιαφυγή στη Μαγνησία

Πάνω από 30% η φοροδιαφυγή στη Μαγνησία

Φοροδιαφεύγουν τουλάχιστον τρεις στις δέκα επιχειρήσεις στη Μαγνησία, όπως διαπιστώνεται από ελέγχους της εφορίας του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραβατικότητα στο νομό ξεπερνά το 30%, παρά την ένταση των ελέγχων με τα συνεργεία να μην επαρκούν να καλύψουν όλο το εύρος των επιχειρήσεων, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό, η παραβατικότητα να αγγίζει σε κάποιες περιοχές ακόμα και το 50%.

Αυτή την περίοδο οι προληπτικοί έλεγχοι αφορούν κυρίως τις τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας (Πήλιο, Β. Σποράδες).

Εκτός από το Βόλο σχεδόν καθημερινά εμφανίζονται στο νομό συνεργεία από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Καρδίτσα, η Λάρισα, η Λαμία, αλλά και κλιμάκια της ΑΑΔΕ από την και τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα “χιονοστιβάδα” κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από την εφορία του Βόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινά δεκάδες λογαριασμοί πολιτών μπαίνουν στο στόχαστρο, για να εξυπηρετηθούν τα χρέη των φορολογουμένων προς το δημόσιο.

Από αυτούς μόλις ένας στους πέντε εμφανίζει ένα σημαντικό ποσό της τάξης χιλιάδων ευρώ, ενώ αρκετοί είναι οι μηδενικοί. Οι λογαριασμοί αυτοί είναι μόνιμα κατασχεμένοι και ότι ποσό μπαίνει, πάει κατευθείαν στα δημόσια ταμεία.

Οι κατασχεμένοι λογαριασμοί έχουν να κάνουν με μισθοδοσία, εμπορικοί, αλλά και επιχειρήσεων που επιδεικνύουν αφερεγγυότητα στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

Να υπενθυμιστεί ότι για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε μπορεί να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, κατά την του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή άλλης υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.

Τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και είναι η κινητών περιουσιακών στοιχείων στα χέρια του οφειλέτη, δηλαδή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής κ.λπ.

Η κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων, εφάπαξ βοηθημάτων, απαιτήσεων από πελάτες κ.λπ., και τέλος η ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση