Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καταψήφισαν οι μειοψηφίες την αλλαγή χρήσης γης για Ξενία και Διμήνι
Καταψήφισαν  οι μειοψηφίες την αλλαγή χρήσης γης  για Ξενία και Διμήνι

Καταψήφισαν οι μειοψηφίες την αλλαγή χρήσης γης για Ξενία και Διμήνι

Καταψήφισαν την αλλαγή χρήσης γης στο Ξενία και στην περιοχή Σαμπάναγα Διμηνίου, που προτείνει η Δημοτική Αρχή για τη Β2 Φάση της Μελέτης Αναθεώρησης και Επέκτασης του ενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΠΣ) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, για την εξαίρεση από τις διαδικασίες προσαρμογής χρήσεων γης η μείζονα και η α' ελάσσονα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αντίθεση υπήρξε και για το θέμα των κεραιών, που, όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα τοποθετηθούν σε έξι σημεία μεταξύ των οποίων στην προβλήτα σιλό στο λιμάνι και στο Στάδιο, ενώ συμφωνήθηκε όσοι έχουν προτάσεις να τις καταθέσουν εντός 15 ημερών για να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε, με πίεση από τη Δημοτική Αρχή να γίνει προσπάθεια για να συμπεριληφθούν στη μελέτη.

Ενημέρωση για το ΓΠΣ έγινε από τον Γ.Γ. του Δήμου Στέλιο Διαμαντίδη που ζήτησε να υποβληθούν προτάσεις εκ μέρους των παρατάξεων εντός 15 ημερών.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ματθαίος Δραμητινός ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί δεν μετείχαν σύμβουλοι της μειοψηφίας στη συζήτηση, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη να απαντάει ότι υπήρξε προβληματισμός για τη Δημοτική Αρχή, διότι δεν υπήρξε ενημέρωση από το γραφείο Δοξιάδη, που εκπόνησε τη μελέτη. Μετά από επικοινωνία, που είχαμε, ανέφερε, ήρθαν στο Βόλο και παρουσίασαν στη Δ.Α. κάποια στοιχεία, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν αιτήματα πολιτών και δημοτικών συμβούλων που είδαν τη μελέτη και πρότειναν παρατηρήσεις για να ενσωματωθούν στην τελική φάση.

«Σήμερα γίνονται προτάσεις, αφού συνεννοηθήκαμε με το γραφείο Δοξιάδη και μπορούμε να ακούσουμε τις παρατηρήσεις σας και οι προτάσεις που θα υποβάλουμε θα πάνε στην Αθήνα, για να ενσωματωθούν στο τελικό στάδιο της μελέτης. Κι εμείς το βρήκαμε έτσι», τόνισε ο Θαν. Σταυρίδης προς τους συμβούλους των μειοψηφιών.

Υπηρεσιακός παράγοντας τόνισε ότι επείγει το θέμα γιατί η μελέτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, για να πληρωθεί από το ΕΠΣΑ, ειδάλλως ο κινδυνεύει να επιβαρυνθεί κατά 500.000 €, που είναι το κόστος της.

Αναφορικά με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, ο Νίκος Στόικος της α' ελάσσονος μειοψηφίας για το Ξενία (όπου προτείνεται η κατασκευή νέας πτέρυγας του ξενοδοχείου, εκτός του περιγράμματος της υφιστάμενης έκτασης), ανέφερε ότι Ξενία διαφωνεί γιατί είναι περιοχή που δεν έχει πολλούς ελεύθερους χώρους. «Αν οικοδομήσουμε και το , η κατάσταση θα είναι τραγική», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Διμήνι – Σαμπάγα ταΐζει το Βόλο οπωροκηπευτικά, ενώ συμφωνησε με τον κ. Δραμητινό.

Για την έκταση στον Σαμπάναγα, που η Δημοτική Αρχή προτείνει μετατροπή ζωνών σε γενικής κατοικίας, κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων, εκπαίδευσης, παιδικές χαρές, χώρους εστίασης και αγροτουριστικές εγκαταστάσεις, ο Νίκος Στόικος ανέφερε ότι ο Σαμπάναγας είναι η πηγή οπωροκηπευτικών που ταΐζει το Βόλο και εξέφρασε την να γίνει αλλαγή χρήσης γης μόνο σε μια λωρίδα γης παράλληλα με το δρόμο και όχι όλης της έκτασης.

Αναφορικά με έκταση πολυκαταστήματος στη Λαρίσης, ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης ενημέρωσε ότι η αλλαγή στη χρήση γίνεται κατόπιν τελεσίδικης δικαστικής ς και διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άλλη έκταση για ισοστάθμιση κοινόχρηστων χώρων.

Ο Ν. Στόικος δήλωσε θετικός, ενώ αναφορικά με τον οικισμό Βαμβακιά της περιοχής Παιδόπολης Αγριάς τόνισε ότι είχε διαφοροποιηθεί, ενώ για τα σημεία τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είπε ότι δεν πρέπει να βρίσκονται εντός του αστικού ιστού.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ματθαίος Δραμητινός αναφορικά με την περιοχή του Ξενία τόνισε ότι η παράταξή του διαφωνεί και υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ν' αλλάξει το τοπίο, διότι πρόκειται για χώρο αναψυχής και θα μειωθεί το πράσινο που υπάρχει.

Για το θέμα της έκτασης στον Σαμπάναγα, ο κ. Δραμητινός τόνισε ότι άνθρωποι της παράταξης που επεξεργάστηκαν το θέμα του ΓΠΣ, πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει εξομάλυνση της διαδρομής μόνο, γιατί η περιοχή από το 2006, με του ΣτΕ, είναι γη υψηλής παραγωγικότητας, ενώ στο χώρο υπάρχουν αρχαιότητες και τάχθηκε αρνητικά.

Αναφορικά με το θέμα των κεραιών, που η μελέτη προβλέπει να γίνουν πάρκα στο σιλό του λιμανιού και στο Πανθεσσαλικό, τονίστηκε ότι πρόκειται για υλοποίηση προτάσεων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ενώ ο Ματθ. Δραμητινός εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική αυτή.

Τέλος, η ΕΠΖ με ομόφωνες αποφάσεις ανακάλεσε δύο άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση για δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων στο ύψος της Πλατείας ς, στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου, από Γαλλίας μέχρι Ανθ. Γαζή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση