Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καταπολέμηση κουνουπιών στις Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων
Καταπολέμηση κουνουπιών στις Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων

Καταπολέμηση κουνουπιών στις Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων

Συνεχίζεται από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κίνησης, τη Δευτέρα τα συνεργεία θα κάνουν δειγματοληψίες για εντοπισμό εστιών, ψεκαστικές εφαρμογές προνυμφοκτονίας και έλεγχο αποτελεσματικότητας των ψεκασμών στο Δήμο Βόλου στη Δ.Ε. Αρτέμιδας (εκβολή χειμάρρου Βρύχωνα, εκβολή ρέματος Κουφάλας), στο , στη ΔΕ Αγριάς(Βάλτος, Σουτραλί, εκβολή χειμάρρου Ματσάγγου), στη ΔΕ Αισωνίας (χείμαρρος Ξηριά), στην Πορταριά και στη , στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στη ΔΕ Ν. Ιωνίας, κατά μήκος του χειμάρρου Ξηριά, στο χώρο στάθμευσης στα και στη Ν. Αγχίαλο, περιοχή Δημητριάς.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου θα γίνουν ψεκασμοί και έλεγχοι στο Δήμο Σκιάθου (Ξάνεμος, Βρωμόλιμνος, Άλος Αγ. Παρασκευής, Κουκουναριές, ρέμα Τρούλου, Σκιάθου και Κουκουναριών).

Την Τετάρτη έχει σειρά ο Δήμος Αλοννήσου και οι περιοχές Πατητήρι, Αγ. εώργιος, Λιμνοδεξαμενές, Αγ. Δημήτριος, ΧΥΤΑ,καθώς και φρεάτια ομβρύων.

Θα ακολουθήσει την Πέμπτη 4 Αυγούστου ο Δήμος Σκοπέλου και οι περιοχές , Αγ. Ρηγίνος, Αλούπι, ΧΥΤΑ, , Σφαγεία, λώσσα, Έλιος (δεξαμενές και βιολογικός ) και Λιμνονάρι, ενώ την Παρασκευή θα γίνει έλεγχος και ψεκασμός στα φρεάτια ομβρύων.

Το προβλεπόμενο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και υπάρχει δυνατότητα αλλαγών, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου και τις καιρικές συνθήκες.

Η προνυμφοκτονία θα γίνεται με DU-DIM 15SC και σε περιοχές( Natura) με χρήση βιολογικού σκευάσματος βάκιλου(B.T.I).

Υπεύθυνοι επιστήμονες: Παπαστάμκου Μερόπη-Χημικός Μηχανικός(6937043668), Παπανικολάου Αναστασία Γεωπόνος Π.Ε. Ψεκαστές –Δειγματολήπτες: σταδίος Σάββας, Γιουρέλης Νικόλαος Ρήγας Βασίλειος.

"Αλιεύοντας" την είδηση