Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καταγγελία του Δημάρχου Αλμυρού για τα ανασφάλιστα ασθενοφόρα
Καταγγελία του Δημάρχου Αλμυρού για τα ανασφάλιστα ασθενοφόρα

Καταγγελία του Δημάρχου Αλμυρού για τα ανασφάλιστα ασθενοφόρα

Από σήμερα μπορούν να τεθούν ξανά σε κυκλοφορία ξανά τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας που παρέμεναν ακινητοποιημένα, καθώς ήταν ανασφάλιστα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου και η 5η ΥΠΕ προχώρησαν στην ασφάλιση των ασθενοφόρων, ωστόσο, υπάρχει καταγγελία του Δημάρχου Αλμυρού ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο του Κ.Υ Αλμυρού στους αγώνες που έγιναν την στο Κουρί, όπου καταγράφηκε λιποθυμικό επεισόδιο συμμετέχουσας.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης, καταγγέλλει σε επιστολή του τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου, στον αγώνα που διεξήχθη την στο , όπου συμμετείχαν 250 αθλητές όλων των ηλικιών, απουσίαζε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού.

Ο κ. Εσερίδης σημειώνει πως κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου, μία συμμετέχουσα λιποθύμησε. Όπως αναφέρει, «ενώ ο Δήμος είχε διαβεβαίωση ότι θα παραβρεθεί ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού με έκπληξη μας πληροφόρησαν ότι τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να κινηθούν διότι ήταν ανασφάλιστα και το ένα χρειαζόταν αλλαγή λαδιών, κόστους 200 ευρώ περίπου».

Ο Δήμαρχος επισημαίνει πως «είναι εγκληματικό και στο όριο της ποινικής ευθύνης ή αμέλειας, η αδυναμία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, την οποία ανοιχτά την καταγγέλλουμε και την εγκαλούμε ενώπιον των ευθυνών της, ώστε να ενεργήσει άμεσα και εντός της ημέρας, ώστε να ασφαλιστούν και να τεθούν σε κυκλοφορία τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού».

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το «Αχιλλοπούλειο»

Οι Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκαν προφορικά από τον διευθυντή του Κ.Υ. Αλμυρού την Παρασκευή 24/4/2015 το βράδυ για την λήξη της ασφάλισης οχημάτων του Κ.Υ.Αλμυρού, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του «Αχιλλοπούλειου».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Σε συν του Νοσοκομείου με την 5η Υπε στην οποία υπάγεται πλέον η φροντίδα Υγείας απεστάλη την ίδια ημέρα και παρά το προχωρημένο της ς, έγγραφο για την παράταση της ασφάλισης των οχημάτων. Η εταιρεία απέστειλε σήμερα Δευτέρα 27/4/2015 τα ασφαλιστήρια τα οποία και κοινοποιήθηκαν στο Κ.Υ. Αλμυρού. Οποιαδήποτε προσπάθεια ς εντυπώσεων και διασποράς πανικού, από όπου και αν προέρχεται, δεν αφορά τις δομές της Δημόσιας Υγείας και των λειτουργών της, έργο των οποίων είναι η άμεση και συστηματική ανταπόκριση στους και τις ανάγκες τους.

Όσον αφορά αναφερόμενα θέματα συντήρησης των οχημάτων αυτών, επισημαίνεται ότι ουδεμία γραπτή αναφορά έγινε μέχρι και σήμερα το πρωί στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες μας.
Το θέμα είναι συνεπώς για μας λήξαν εν τη γενέσει του, χωρίς διάθεση για αντιδικίες εκ του περισσού και καλλιέργεια περιττού κλίματος αχρείαστων εντάσεων».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση