Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Kαταγγελία Π. Ηλιόπουλου: ΟΧΙ στην καύση του RDF
Kαταγγελία Π. Ηλιόπουλου:  ΟΧΙ στην καύση του RDF

Kαταγγελία Π. Ηλιόπουλου: ΟΧΙ στην καύση του RDF

“Ότν είχαμε ζητήσει επιδημιολογική πέρυσι, οι συριζαίοι αδιαφόρησαν”

 

Με νέα ερώτηση επανήλθε ο βουλευτής Χρυσής Αυγής Παναγιώτης  για την ανάγκη εκπονήσεως επιδημιολογικής ς, λόγω των ιδιαιτέρως ανησυχητικών αυξημένων κρουσμάτων καρκίνου στο Βόλο.

Την αρχική του παρέμβαση μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο για να απαντήσουν οι εκπρόσωποι του Υπ. Υγείας ότι δεν … συνδιαλέγονται με τη Χρυσή Αυγή λόγω πολιτικών διαφορών! Tώρα βέβαια που ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της καρκινογόνας καύσεως του “RDF”, έσπευσαν δήθεν να «παρέμβουν» και παριστάνουν τους «ευαισθητοποιημέ».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. στην κατατεθείσα ερώτηση στο υπουργείο Υγείας παραθέτει έγκυρα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι το ποσοστό καρκίνου στη ανέρχεται στο 34%, ενώ το Πανελλαδικό ποσοστό είναι μόλις 17%. Είναι βέβαιο ότι οι επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία θα είναι ολέθριες αν τελικά η ΑΕΤ προχωρήσει σε καύση «RDF» και άλλων υλικών, που εκλύουν καρκινογόνες ουσίες. «Επειδή είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, λόγω της ατμοσφαιρικής ς, εμμένουμε στο αρχικώς υποβληθέν αίτημά μας, το οποίο διετυπώθη τον περασμένο Ιούλιο, να διεξαχθεί άμεσα επιδημιολογική έρευνα», τονίζει ο Π. Ηλιόπουλος.

O Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή καλεί το υπουργείο Υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες και να ασκήσει τις δέουσες ενέργειες. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό να μην επιλαμβάνεται του εν λόγω θέματος το οποίο άπτεται της δημόσιας υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών και να κωφεύει προκλητικά, επικαλούμενο άσχετους λόγους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση