Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Kαταγγελία Π. Ηλιόπουλου: ΟΧΙ στην καύση του RDF
Kαταγγελία Π. Ηλιόπουλου:  ΟΧΙ στην καύση του RDF

Kαταγγελία Π. Ηλιόπουλου: ΟΧΙ στην καύση του RDF

“Όταν είχαμε ζητήσει πέρυσι, οι συριζαίοι αδιαφόρησαν”

 

Με νέα επανήλθε ο Μαγνησίας Χρυσής Αυγής  για την ανάγκη εκπονήσεως επιδημιολογικής έρευνας, λόγω των ιδιαιτέρως ανησυχητικών αυξημένων κρουσμάτων καρκίνου στο Βόλο.

Την αρχική του παρέμβαση μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε κάνει τον περασμένο Ιούλιο για να απαντήσουν οι εκπρόσωποι του Υπ. Υγείας ότι δεν … συνδιαλέγονται με τη λόγω πολιτικών διαφορών! Tώρα βέβαια που ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της καρκινογόνας καύσεως του “RDF”, έσπευσαν δήθεν να «παρέμβουν» και παριστάνουν τους «ευαισθητοποιημένους».

Ο της Χρυσής Αυγής Π. στην κατατεθείσα στο υπουργείο Υγείας παραθέτει έγκυρα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι το ποσοστό καρκίνου στη Μαγνησία ανέρχεται στο 34%, ενώ το Πανελλαδικό ποσοστό είναι μόλις 17%. Είναι βέβαιο ότι οι επιπτώσεις για την ανθρώπινη θα είναι ολέθριες αν τελικά η ΑΓΕΤ προχωρήσει σε καύση «RDF» και άλλων υλικών, που εκλύουν . «Επειδή είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει των κρουσμάτων καρκίνου, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εμμένουμε στο αρχικώς υποβληθέν αίτημά μας, το οποίο διετυπώθη τον περασμένο Ιούλιο, να διεξαχθεί άμεσα », τονίζει ο Π. .

O Λαϊκός Σύνδεσμος- καλεί το υπουργείο Υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες και να ασκήσει τις δέουσες ενέργειες. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό να μην επιλαμβάνεται του εν λόγω θέματος το οποίο άπτεται της δημόσιας υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών και να κωφεύει προκλητικά, επικαλούμενο άσχετους λόγους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση