Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατακεραυνώνει βουλευτή της ΝΔ και τον σε αργία δήμαρχο η ΔΗΜΑΡ
Κατακεραυνώνει  βουλευτή  της ΝΔ   και τον σε αργία δήμαρχο η ΔΗΜΑΡ

Κατακεραυνώνει βουλευτή της ΝΔ και τον σε αργία δήμαρχο η ΔΗΜΑΡ

Στην  αντεπίθεση πέρασε η κατακεραυνώνοντας τόσο τον βουλευτή  της ΝΔ όσο  και τον σε αργία δήμαρχο Αχ. Μπέο.

Χαρακτηριστικά από την Περιφερειακή  Οργάνωση  Θεσσαλίας της ΔΗΜ.ΑΡ. τονίζεται: Ο βουλευτής της ΝΔ Χρ.Μπουκώρος, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το κόμμα του,  θυμήθηκε όλα τα “δεινά” που υποτίθεται ότι έχει επισωρεύσει στη χώρα η , “ξέχασε” όμως να μιλήσει για την “ταμπακιέρα”,δηλαδή για όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ.Θεοχαρόπουλος, για τη διοίκηση Μπέου στον Δήμο Βόλου. Νομίζει, φαίνεται, πως μπορεί για πολύ καιρό ακόμη, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του  να έχουν “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο”.

Να εμφανίζονται, δηλαδή, ότι στηρίζουν στον Δήμο Βόλου τον Μ.Μιτζικό, στην πραγματικότητα όμως να στηρίζουν τη διοίκηση Μπέου με εξέχοντα στελέχη του κόμματος και, σε κάθε περίπτωση, να μην ψελλίζουν λέξη για τα “έργα και τις ημέρες” της. Ας πει λοιπόν ο κ. Μπουκώρος ευθέως αν μπορούν να έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που ο νέος αρχηγός του μάλιστα θέλει να το εμφανίζει σαν ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη, όσοι στηρίζουν ή δια της σιωπής τους νομιμοποιούν έναν υπόδικο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αυθεντικό εκπρόσωπο του ποδοσφαιρικού υπόκοσμου, που καταρρακώνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, που γράφει στα “παλιά του τα παπούτσια” τη νομιμότητα και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης επιβάλλοντας καθεστώς φαυλότητας και πελατειακών σχέσεων, που εξευτελίζει τους εργαζόμενους, που καταπατά τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, που στοχοποιεί δημοσιογράφους και προσπαθεί να επιβάλει τον φόβο στην κοινωνία.

Όσο για τις δηλώσεις Μπέου, είναι προφανές πως δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή μας τον υπόδικο. Στην ιστορία του Βόλου θα γραφεί με τα πιο μαύρα γράμματα, ως ο πρώτος – ελπίζουμε και ο τελευταίος – δήμαρχος της πόλης που τέθηκε σε αργία εξαιτίας της αμετάκλητης παραπομπής του για σοβαρές  κακουργηματικές πράξεις.  Αν αυτό δεν είναι ντροπή για την πόλη, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Κατά τα λοιπά, αλίμονο αν στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως η Ν. και ο Φ., περίμεναν από έναν άνθρωπο σαν τον Μπέο να αναγνωρίσει το αν και πώς ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς την πόλη”.

        Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη χυδαία επίθεση  Μπέου

Ο υπόκοσμος μίλησε και επιτέθηκε σε μας. Ο   με τις δηλώσεις του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  σε θρασύτητα.  Έγραψε μια ανακοίνωση για τον εαυτό του και την απηύθυνε  σε μας. Οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες του Βόλου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα.

Δυστυχώς ο Αχιλλέας  Μπέος  βρήκε υποστηρικτή  σήμερα το πρωί τον βουλευτή ς της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος  προέβη  στις ίδιες επιθέσεις με την ίδια γλώσσα και επιχειρηματολογία, αντί να καταδικάσει τις δηλώσεις του υπόδικου Μπέου .

Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να πάρουν θέση για την υβριστική και χυδαία  επίθεση  του υπόδικου Μπέου  στην Δημοκρατική Αριστερά, στον πρόεδρό της και κοινοβουλευτικόεκπρόσωπο  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Αυτό  αναμένουμε και από τη Νέα  Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη που πρέπει να ξεκαθαρίσει,  αν ο βουλευτής  ς εξέφρασε  την επίσημη θέση  της Νέας  Δημοκρατίας.

Η ΝΕ Μαγνησίας

Νέα σκληρή ανακοίνωση κατά του Αχ. Μπέου και κατά του βουλευτή  Μαγνησίας της ΝΔ  εξέδωσε και η ΝΕ Μαγνησίας του .

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:  Για μια ακόμα φορά ο Μπέος προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών με τις υβριστικές δηλώσεις του σε βάρος του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλου.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν και οι δηλώσεις του τοπικού βουλευτή της ΝΔ κ. Μπουκώρου. Ο κ. Μπουκώρος δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη εναντίον του Μπέου και αρκέστηκε σε αναπαραγωγή των συνηθισμένων αντιπολιτευτικών στερεότυπων σε βάρος της κυβέρνησης. Προσπάθησε να κρατηθεί από το φύλλο συκής της επίσημης υποστήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα του κ. Μιτζικού, τη στιγμή που οι πάντες στην πόλη μας γνωρίζουν τη συστράτευση μηχανισμών, τοπικών παραγόντων  και πρώην βουλευτών της ΝΔ υπέρ της εκλογής  Μπέου.

Με τη δήλωσή του επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τη συνέχιση της ουσιαστικής υποστήριξης της ΝΔ στον Μπέο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε απόλυτο δίκιο όταν χαρακτήρισε το φαινόμενο Μπέου ως ντροπιαστικό για την ιστορία του Βόλου. Άλλωστε, αυτή την εκτίμηση την έχουμε κάνει και εμείς σε πολλές ανακοινώσεις μας που προκλήθηκαν από απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές του Μπέου και της σημερινής δημοτικής αρχής. Χαιρόμαστε που πολιτικοί από άλλους χώρους συμμερίζονται και επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας για την επικινδυνότητα αυτού του φαινομένου.

Η για πολλοστή φορά επιβεβαίωση των σχέσεων ΝΔ και Μπέου, μέσα από τις δηλώσεις του κ. Μπουκώρου εναντίον του κ. Θεοχαρόπουλου, ελπίζουμε πως θα κάνει σοφότερο τον τελευταίο σχετικά με το που οδηγεί η συμπαράταξη σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης με την ΝΔ, στα πλαίσια της κοινής τους επιδίωξης για την πάση θυσία ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και της επανόδου τους στην κυβερνητική εξουσία.

Ο Αχ. Μπέος

Συνεχίζει να προκαλεί θόρυβο μήπως και γίνει αντιληπτή η παρουσία του, ο θλιβερός και πολιτικά ανυπόληπτος, γυρολόγος της κεντροαριστεράς Θεοχαρόπουλος. Φυσικά δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω άλλο, καθώς από τέτοια εργαλεία του συστήματος ο λαός μας έχει υποφέρει και συνεχίζει ακόμη.

Να του θυμίσω, μόνο, του δημοκράτη της πλάκας, ότι υπόδικος είμαι από κάτι τύπους που υπηρέτησαν το βρομερό σύστημα που αναδεικνύει Θεοχαρόπουλους και σε κάθε περίπτωση δεν έχω καν κριθεί από τη Δικαιοσύνη για όσα μου άδικα μου αποδόθηκαν. Αντίθετα η κοινωνία με τίμησε και εξακολουθεί να το κάνει, αναγνωρίζοντας το σεβασμό και την προσφορά μου προς εκείνη.

Σε ό,τι αφορά δε τις «εκκλήσεις» του δεξιά και αριστερά για παρεμβάσεις, καλύτερα ας αποταθεί στον Ομπάμα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις του ένδοξου και ανυπέρβλητου… μεγαλείου, από το οποίο μας έδειξε ότι διακατέχεται. Και είναι νέο παλικάρι…κρίμα…

Από κοντά και η νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι «πικραμένοι». Έσμιξαν τον καημό τους με του Θεοχαρόπουλου. Βέβαια το τι λένε αυτοί ελάχιστη έως καθόλου σημασία έχει. Γιατί στις Δημοκρατίες, ακόμα τουλάχιστον και στην Ελληνική, σημασία έχει τι λέει ο λαός. Και ο λαός μίλησε με σαφήνεια, τοποθετώντας τον καθένα μας εκεί που έκρινε. Εμάς στο Δήμο και αυτούς στο περιθώριο.

Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

Με κατάπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας όπου κατηγορούμαστε ότι χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για τις δηλώσεις του Θεοχαρόπουλου σχετικά με τον Μπέο.

Καταλαβαίνουμε ότι τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κινηθούν στα πλαίσια της γραμμής που εκπορεύεται από την ηγεσία του κόμματος τους για τήρηση ίσων αποστάσεων από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ όμως μιλάμε για μια ανακοίνωσή μας όπου σημειώναμε πως ένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε δίκιο στις δηλώσεις του που προκάλεσαν την απαράδεκτα φιλική προς τον Μπέο παρέμβαση του τοπικού βουλευτή της ΝΔ.

Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας να τηρήσει τη γραμμή των ίσων αποστάσεων σε μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ακραίο δείγμα πολιτικής μικροψυχίας που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας να κατασκευαστεί μια συνεκτική αφήγηση για τη στάση τους στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Βόλου, περιγράφουν μια φανταστική πραγματικότητα στην οποία το κόμμα τους προσπάθησε τάχα να υπάρξει, πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, κοινή απάντηση στην απειλή Μπέου.

Όλη η πόλη γνωρίζει ότι τότε το ΠΑΣΟΚ απλώς υποστήριξε τον απερχόμενο δήμαρχο σε ένα ψηφοδέλτιο που συνάντησε την εκκωφαντική αποδοκιμασία των ψηφοφόρων της πόλης μας. Καμία ενωτική πρόταση δεν έγινε προς το χώρο μας ούτε δημόσια, ούτε σε πιο κλειστό επίπεδο για να βολιδοσκοπηθούν προθέσεις, είτε στο αυτοδιοικητικό, είτε σε κομματικό επίπεδο.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε πως το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας είχε σωστή αντίδραση, μετά την εκλογική του συνδυασμού που υποστήριξε, στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ξεπερνώντας την αίσθηση ιλαρότητας που μας προκάλεσε η μικροψυχία και η διάθεση για στείρα κομματική αντιπαράθεση της ανακοίνωσης που σχολιάζουμε, σημειώνουμε ότι θεωρούμε βήμα σε σωστή κατεύθυνση την κατάληξη της, όπου καταγράφεται η ανάγκη συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης μας για την αντιμετώπιση των δυνάμεων που κατέλαβαν τη δημοτική Αρχή του Βόλου.

Πρόκειται εξάλλου για κάτι το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχουμε επισημάνει, αναδεικνύοντας την ανάγκη για τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης για την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος που αποτελεί ντροπή για την ιστορία της πόλης μας, όπως είπε και ο κύριος Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ έχουμε να παρατηρήσουμε ότι για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η πλήρης ταύτιση του κόμματος αυτού με τον Μπέο.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι δεν βρίσκει μία λέξη να πει για το θέμα των δηλώσεων Θεοχαρόπουλου και των ύβρεων του Μπέου.

Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό ότι δεν βρίσκει να πει ούτε μία λέξη στήριξης και συμπαράστασης προς τον κ. Σούρλα, πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, ο οποίος μόλις χθες, υπέστη χυδαία επίθεση από το στενό περιβάλλον του Μπέου.

"Αλιεύοντας" την είδηση