Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κατά του CLICK AWAY στην αγορά η ΟΕΒΕΜ
Κατά του CLICK AWAY στην αγορά η ΟΕΒΕΜ

Κατά του CLICK AWAY στην αγορά η ΟΕΒΕΜ

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η φήμη που διαχέεται το τελευταίο διάστημα ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης σκέφτεται να ανοίξει την με πρωτόγνωρα συστήματα λειτουργίας και διαδικασίες για το . Ο προβληματισμός αφορά στη λεγόμενη κίνηση «click away», μία κίνηση που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην ελληνική . Δυστυχώς οι καινούργιοι τρόποι επιχειρηματικότητας που βιαίως προσπαθούν να εφαρμοστούν κατά την περίοδο του lockdown βρίσκει τους εμπόρους και τους επαγγελματίες αντίθετους και απροετοίμαστους.

Αναφορικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την μέθοδο του «click away» στον εμπορικό κόσμο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας δηλώνει πως αυτός ο τρόπος λειτουργίας δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί σε όλο τον εμπορικό κλάδο. Συνέπεια θα είναι η περιθωριοποίηση πλήθους εμπόρων, ενώ κάποιοι κλάδοι και καταστήματα που διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα θα ευνοηθούν.

Για την συντριπτική πλειονότητα μικρών και μεσαίων εμπόρων η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής. Χρέος όλων είναι εκτός από την προστασία της Δημόσιας Υγείας, και η προστασία του υγιούς ανταγωνισμού.

Τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα και η δια ζώσης αγορές, δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανέναν άλλο τρόπο πώλησης – αγοράς.

Οι και συνολικά ο επιχειρηματικός κόσμος, διανύει μια πραγματική δύσκολη χρονιά με αβέβαιο . Ήδη η ανησυχία για τον ορισμό ημερομηνίας επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ταλανίζει του εμπόρους, και αυτή η ανησυχία διπλασιάζεται με το ενδεχόμενο λειτουργίας με την προαναφερόμενη μέθοδο click away, ενόψει Χριστουγέννων.

Ο προβληματισμός είναι ιδιαίτερα έντονος συνοδευόμενος από την αναμονή αποφάσεων, με αγωνία να μη χαθεί ο τζίρος της εορταστικής περιόδου, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ενίσχυση και ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ο πιθανός τρόπος λειτουργίας με παραγγελία από τον πελάτη και ραντεβού με τον καταστηματάρχη για παραλαβή της παραγγελίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την αγορά όλων των ειδών πώλησης, όπως για παράδειγμα υποδήματα και ρούχα, κοσμήματα κ.ά.

Η ΟΕΒΕΜ επισημαίνει και στις προτάσεις της, αναγνωρίζοντας την και τις ανάγκες αυτής, πως πρέπει άμεσα να υπάρξει μέριμνα από την Κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και εκπαίδευσης – κατάρτισης των επαγγελματιών και των εργαζομένων τους.

Θα ζητούσαν από την Κυβέρνηση πριν αποφασίσει για οποιοδήποτε μέτρο αναφορικά με την επαγγελματικότητα και την , να έρχεται σε επαφή με τα Συνδικαλιστικά όργανα έτσι ώστε να εκφράζονται οι απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων και να καταλήγουν  σε εφικτές και εφαρμόσιμες λύσεις.

Ζητούν τέλος  την επαναλειτουργία της αγοράς, τηρώντας πάντα ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, για έναν υγιή και θεμιτό ανταγωνισμό, ο οποίος θα δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στον καταναλωτή και στην μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση. Έτσι ώστε και αυτές να επιβιώσουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - https://t.co/vtKdMWO2fB… -

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Καλλιτεχνική Παιδεία - https://t.co/nqWfqwvY9N… -

  • Εξεταστικά κέντρα Αγγλικών #ΕξεταστικάκέντραΑγγλικών - https://t.co/Au10R5ngml -

"Αλιεύοντας" την είδηση