Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά πλειοψηφία η λειτουργία των αστικών γραμμών 1,3, 15 στην περιοχή του Αναύρου
Κατά πλειοψηφία η λειτουργία των αστικών γραμμών 1,3, 15 στην περιοχή του Αναύρου

Κατά πλειοψηφία η λειτουργία των αστικών γραμμών 1,3, 15 στην περιοχή του Αναύρου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι προτάσεις της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας για την εύρυθμη λειτουργία των αστικών γραμμών 1,3, 15 στην περιοχή του Αναύρου.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων . Τόρης έκανε λόγο για έντονο πρόβλημα που προκαλείται στην περιοχή από την πολύ μεγάλη διέλευση των λεωφορείων και πρόσθεσε ότι όταν παρκάρουν πρέπει να σβήνουν τις μηχανές γιατί το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοες γίνεται η περιοχή υψικάμινος.

Επίσης ανέφερε πως είναι σκόπιμο να παρέμβει η Τροχαία στις διαγραμμίσεις και συμπλήρωσε ότι τα λεωφορεία θέλουν σέρβις, χάνουν και τρίζουν τα φρένα τους.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αστικού Π. ιόλα, ο οποίος τόνισε ότι τα λεωφορεία ελέγχονται κάθε χρόνο από το ΚΤΕΟ και πρόσθεσε ότι ο κ. Τόρης εκθέτει την εταιρία και δεν μπορεί να καθορίζει την κίνηση δυο λεωφορείων για τρεις γραμμές. Επίσης είπε ότι ο κάτοικος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, αν και το προσπαθεί να δώσει λύση στο θέμα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ δήλωσε σύμφωνος με τις προτάσεις εάν εξασφαλιστεί η διέλευση λεωφορείων από τις οδούς Αθανασάκη και Πλαστήρα.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Ν. Στόϊκος είπε ότι το ΚΤΕΛ εκτελεί κοινωνικό έργο , εξυπηρετεί πολίτες, ανανεώνεται ο στόλος του, ενώ πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας δεν μετέχει ο εκπρόσωπος της Τροχαίας.

Για την συγκεκριμένη ρύθμιση σημείωσε ότι θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα , διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή του Νοσοκομείου λειτουργούν πολλά καταστήματα και υπάρχει καθημερινά μεγάλη κίνηση και πρόσθεσε ότι το φανάρι δεν λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες και εκεί προτείνεται το Νο 15 να κάνει αναστροφή. Για όλα τα παραπάνω ο κ. Στόϊκος εξέφρασε επιφυλάξεις , παρατήρησε ότι η Τροχαία δεν παίρνει θέση επ' αυτών και ψήφισε λευκό.

Αντιθέτως θετικά ψήφισε ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας.

Η εισήγηση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας προβλέπει:

-Τη διατήρηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών Νο 1 και Νο3 μέσω της οδού Αιολίδος.
-την τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής Νο15 ώστε αυτή να διέρχεται μέσω των οδών Αθανασάκη και Πλαστήρα (βόρειο σκέλος) , αντί της οδού Αιολίδος. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετείται και η ιδιαίτερη ζήτηση για πρόσβαση στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και του Μουσείου.

-Τη μιας στάσης λεωφορείου στη ν εσοχή της οδού Αθανασάκη , λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Πλαστήρα και η τοποθέτηση στεγάστρου αναμονής επιβατών.

-Τη ρύθμιση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη –Αθανασάκη ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα αριστερής στροφής;.

-Τη χωροθέτηση με ειδική διαγράμμιση με ειδική διαγράμμιση τριών θέσεων διαστάσεων, 13.504.70 μ. υπό γωνία, αποκλειστικά για στάση λεωφορείων επί της πλατείας Αναύρου και μιας θέσης 13.502.70 μ. στο δεξιό τμήμα της οδού, πριν την έξοδο στην οδό Πολυμέρη.
Από τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα χρησιμοποιείται επιπλέον και η ειδική θέση που έχει διαμορφωθεί σε εσοχή επί της οδού Πολυμέρη (βορινό κράσπεδο). Θα απαγορεύεται ρητώς η στάση λεωφορείων πέραν των ειδικά διαγραμμισμένων θέσεων.

-Την ρύθμιση των χρόνων διόρθωσης δρομολογίων των λεωφορείων εκτός της πλατείας Αναύρου. Οι απαραίτητες ρυθμίσεις μπορούν να πραγματοποιούνται στον χώρο της ΜΕΤΚΑ και του Old City.
Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ταυτόχρονης παρουσίας περισσοτέρων των τεσσάρων λεωφορείων στην πλατεία.

-Την διαμόρφωση χώρου στάθμευσης υπό γωνία , δυναμικότητας 50 οχημάτων , στο νότιο σκέλος της οδού Πλαστήρα.

-Την διαμόρφωση χώρου στάθμευσης δύο τουριστικών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των προσερχόμενων στο Μουσείο , στην οδό Πλαστήρα-Αθανασάκη.

-Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην πλατεία Αναύρου

-Τον εξωραϊσμό της πλατείας , σε με το Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε.

Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε στην συνεδρίαση της ΕΠΖ η γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας για την διέλευση στην πόλη ζωήλατων οχημάτων. Συγκεκριμένα προβλέπεται η διέλευση ζωήλατου οχήματος στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Βόλου, εκτός αυτοκινητοδρόμων και δρόμων ταχείας κυκλοφορίας και στις οδούς εισόδου-εξόδου εξ' αυτών.

Προτείνεται η κυκλοφορία ζωήλατου οχήματος στις κύριες οδικές αρτηρίες να περιορίζεται στο ελάχιστο απαιτούμενο , μόνο εάν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή , καθώς ενδέχεται να προκύψουν ζητήματα ασφαλείας σε σημεία όπου τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες ή δεν είναι εξασφαλισμένη επαρκώς η ορατότητα λόγω της δύσκολης οριζοντιογραφίας του δρόμου.

Σημειώνεται πως για την κυκλοφορία απαιτείται το ζωήλατο όχημα να φέρει πινακίδες και που χορηγείται από τον Δήμο Βόλου και ο οδηγός να διαθέτει άδεια οδήγησης ζωήλατου οχήματος.

Επίσης θα πρέπει να πληρούνται οι όροι ασφαλούς επιβίβασης και διακίνησης επιβατών , να τηρούνται οι διατάξεις ασφαλούς κυκλοφορίας σύμφωνα με το ν Κ.Ο.Κ. (φώτα μπρος –πίσω , σύστημα τροχοπέδησης κ.λπ.),καθώς και οι σχετικές με την υγιεινή του ζώου και την καθαριότητα (απαραίτητος σάκος κοπράνων).

Το ζωήλατο όχημα θα πρέπει να κινείται πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος ή κατά μήκος βατού ερείσματος (εφόσον υπάρχει) και γενικότερα με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Επιπλέον η ΕΠΖ αποφάσισε μετά από προτάσεις των κ.κ. Τσαλούχα και Στόϊκου να γίνει καλή σήμανση στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου –Μακρυγιάννη και να λειτουργεί ένα παλλόμενο πορτοκαλί φανάρι για την αποφυγή ατυχημάτων

Τέλος ομόφωνα εγκρίθηκε η χορήγηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μουσικών οργάνων, ενώ αναβλήθηκαν θέματα αφαίρεσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων λόγω ς των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση