Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά πλειοψηφία προϋπολογισμός και Τεχνικό πρόγραμμα στην Οικονομική Επιτροπή
Κατά πλειοψηφία  προϋπολογισμός και Τεχνικό πρόγραμμα στην Οικονομική Επιτροπή

Κατά πλειοψηφία προϋπολογισμός και Τεχνικό πρόγραμμα στην Οικονομική Επιτροπή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2016.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημ. Πέγιος, τόνισε ότι υπάρχει μείωση από τον προϋπολογισμό του 2015 από 93 εκ. ευρώ σε 89 εκ. ευρώ το 2016 κι αυτό οφείλεται -όπως εξήγησε -στο ότι δεν έχει συμπεριληφθεί το ποσό από το νέο ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, το ύψος του ανέρχεται στα 6,5 εκ. ευρώ.

Επίσης ανέφερε ότι ο Δήμος επιβαρύνεται με επιπλέον 1.300.000 ευρώ στη μισθοδοσία γιατί καλείται πλέον να καλύψει τους μισθούς των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ επιπλέον από 1/1/2016 οι Δήμοι θα πρέπει να πληρώνουν τα τοκοχρεολύσια από δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν.


Προνοιακά επιδόματα Ιουλίου – Αυγούστου

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκαν τα προνοιακά επιδόματα για τους μήνες Ιουλίου – Αυγούστου.
Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Δήμο Βόλου αντιστοιχεί ποσού 1.916.353 ευρώ αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχων αυτών για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο.

Άκυρος ο διαγωνισμός για ζωωτροφές
Τέλος, το θέμα της έγκρισης πρακτικού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια Ζωοτροφών για την σίτιση αδέσποτων ζώων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου», συζητήθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. είπε ότι απέχει διότι εκκρεμεί προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο αντιδήμαρχος Αναστ. Μπατζιάκας απάντησε ότι «έχουμε φτάσει στα όριά μας με τον Δούρα, που ασχολείται τόσο πολύ με τα αδέσποτα, που στο τέλος θα ….γαυγίζει ο ίδιος».

Ο κ. ζήτησε από τον κ. Μπατζιάκα να μην μπουν σε άγονη αντιπαράθεση, όπως διαγωνισμός και πρόσθεσε ότι ο σύμβουλος Αλ. Δούρας θα βρίσκεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε μπορεί να του τα πει, με τον αντιδήμαρχο να απαντά ότι δεν έχει πρόβλημα να τα επαναλάβει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση