Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά πλειοψηφία η μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο
Κατά πλειοψηφία η μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο

Κατά πλειοψηφία η μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο

Κατά πλεοψηφία εγκρίθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου η μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο στη λεωφόρο Αθηνών και συγκεκριμένα η μελέτη και ο τρόπος ς του έργου «Μετατροπή του Εκθεσιακού – Αθλητικού Κέντρου σε Συνεδριακό Κέντρο», προϋπολογισμού 830.000 με τις παρατηρήσεις των μειοψηφιών.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα , σημείωσε ότι στην ανακατασκευή του Θεάτρου προβλέπεται και χρήση εκθεσιακού και διερωτήθηκε κατά πόσο χρήσιμο είναι σε τόσο κοντινό σημείο να υπάρχουν δύο συνεδριακά, καθώς και αν έχουν ρωτηθεί οι υπηρεσίες για τις χρήσεις του εκθεσιακού κέντρου.

Η ίδια εκτίμησε ότι μάλλον προβλέπεται η χρήση του ως εκθεσιακό και πρόσθεσε: «Υπάρχουν με ξενοδοχεία και το Πανεπιστήμιο για να γίνονται . Αυτό που λείπει από την περιοχή μας είναι οι κλίνες» δήλωσε η κα. και συμπλήρωσε ότι δεν δικαιολογείται αναπτυξιακά αυτή η επιλογή, δεν υπάρχουν σοβαρές απαντήσεις και το θέμα έρχεται τελείως απροετοίμαστο.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας ότι η πόλη έχει ήδη συνεδριακά κέντρα και χαρακτήρισε υπερβολικό να ξοδευτούν τόσα χρήματα. Όπως ανέφερε «Αν έχετε στοιχεία ότι θα έχετε πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα τότε μπορεί να δοθεί σε ιδιώτη με παραχώρηση για να πάρει αυτός το επενδυτικό ρίσκο» και πρότεινε αν ο Δήμος δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσό για μείωση των ανταποδοτικών τελών να εξετάσει και το σενάριο για το παρκινγκ Φιλελλήνων

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, πρότεινε στη Δημοτική Αρχή να κατασκευάσει έργα που είναι αναγκαία για την πόλη με αυτά τα χρήματα και να συντηρήσει το διατηρώντας την ίδια χρήση που έχει σήμερα.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση του χώρου, ενώ δεν υπάρχει και αρχιτεκτονική μελέτη. «Είναι αδιανόητη κατά την άποψή μας η κίνηση καθώς δεν υπάρχουν διευκρινισμένα κίνητρα που θα στηρίξουν αυτό το έργο. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πάνε στα σχολεία ή να αναμορφώσουν τα αρδευτικά – υδρευτικά δίκτυα της περιφέρειας ή να ενισχυθούν κοινωνικές δομές και τομές υποστήριξης των κατοίκων κ.ά.» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος σύμβουλος Νικ. Κανελής δήλωσε: “Το σημαντικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου είναι η απόφαση για να δοθεί 1εκ. ευρώ από τα χρήματα του Δήμου για να μετατραπεί το εκθεσιακό κέντρο σε συνεδριακό. Οι προτεραιότητες της πόλης είναι πολύ διαφορετικές άλλες είναι οι ανάγκες. Στην προσπάθειά μου να επιχειρηματολογήσω άλλοι συνάδελφοι αλλά και εγώ γιατί δεν πρέπει να δοθούν αυτά τα χρήματα και να πάνε σε δρόμους και πεζοδρόμια, πολιτισμό, σχολεία, κ.α.

Η απάντηση ήταν να μου αφαιρεθεί ο λόγος από το προεδρείο και δεύτερον για μία ακόμη φορά να εκτοξευτούν εναντίον μου συκοφαντίες και ψέματα ότι είμαι κουκουλοφόρος αυτό έχει επανειλημμένα ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κι είναι και ψέμα κάτω από αυτές τις απειλές και πουκισμούς προσπαθούν να κρύψουν την ουσία της απόφασης που είναι το γεγονός ότι δίνεται 1εκ. ευρώ από τα ταμεία της πόλης για ένα έργο που δεν χρειάζεται είναι πεταμένα λεφτά. Ο κ. Μαλαματίνης ήταν αυτός που για μία ακόμη φορά εκτόξευσε τις κατηγορίες.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση