Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2016
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2016

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2016

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το Τεχνικό Πρόγραμμα για το , το οποίο η δημοτική αρχή θεωρεί ότι έχει όραμα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ανέφερε ότι η ΣΑΤΑ σε όλους τους Δήμους της χώρας έχει μειωθεί, προσθέτοντας ότι ήδη η ΠΕΔ Αττικής θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν δε δοθεί λύσεις στα οικονομικά των Δήμων όπως και η ΚΕΔΕ και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για φτωχό, πρόχειρο και με έλλειψη σχεδιασμού τεχνικό πρόγραμμα έκανε λόγο η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου. Η κ. Οικονόμου, τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το , έρχεται με προχειρότητα, επιπολαιότητα και έλλειψη σχεδιασμού και τόνισε ότι «δεν έχουμε εικόνα του συνολικού προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις που είπε η Δημοτική Αρχή ότι έγιναν σε έγιναν σε πολύ λίγα σε σχέση με το σύνολο στο Δήμο.

«Έχετε θητεία πέντε χρόνων και έχετε το ΕΣΠΑ και το Αναπτυξιακό πρόγραμμα, αλλά είστε δέσμιοι της έλλειψης ς» είπε και συνέχισε «Αφήσατε ένα χρόνο να χαθεί. Στο ΕΣΠΑ τα που έχετε, ήταν αυτά που βρήκατε έτοιμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δεν υπάρχει συνολική αντίληψη και σχέδιο», με τον δήμαρχο να της φωνάζει ότι ψεύδεται.

Η κα Οικονόμου προχώρησε σε παρατηρήσεις επί του τεχνικού προγράμματος, χαρακτηρίζοντάς το μεταξύ άλλων φτωχό.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης επέστρεψε πίσω τους χαρακτηρισμούς περί προχειρότητας, στην κα. Οικονόμου ενώ έκανε έκκληση «να βγούμε νικητές δε μας χωρίζει κάτι. Μας ενώνουν πολλά».

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ζήτησε να αυξηθεί το ποσό που θα διατεθεί για τις παρεμβάσεις στα , με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι το ποσό από τις 586.000 ευρώ που έχει προϋπολογιστεί θα αυξηθεί στο 1.300.000 ευρώ, καθώς και το ποσό για την αγροτική οδοποιία.

Για το πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να μην προκαταβάλλει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί από τον Δήμο και διερωτήθηκε «Γιατί να αποκλείσουμε εκ των προτέρων μία άλλη λύση, να το ολοκληρώσει δηλαδή ένας τρίτος;» ενώ ο δήμαρχος του απάντησε ότι σε λίγες μέρες θα έρθει ολοκληρωμένη πρόταση και η θέση της Δημοτικής Αρχής για το έργο αυτό.

Ο κ. Μιτζικός συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η κεντρική κυβέρνηση είχε πάρει όλα τα από τους Δήμους.

Ο κ. Μπέος του απάντησε ότι τα 547.000 ευρώ θα τα επιστρέψουν και ο κ. Μιτζικός δήλωσε «ποτέ δε φτάσαμε σε αυτή την κατάντια. Το κράτος έχει παραλύσει».

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, διευκρίνισε ότι το θέμα δεν είναι ότι έχουν μειωθεί οι πόροι από τους ΚΑΠ, ερμηνεύοντας ότι αυτό γίνεται για να μην μπορούν οι Δήμοι να παράγουν έργο, να μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων και να καταλήγουν μέσω ΣΔΙΤ, δανεισμών κ.ά.

Κριτική στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου άσκησαν και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ι. Αποστολάκης και Γ. Μολοχίδης

Κλείνοντας ο δήμαρχος άσκησε στον σύμβουλο της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδη, κι όπως είπε «μιλήσατε για λαμπάκια και λουλούδια. Πόσο σας πονάει που δεν μπορέσατε να προγραμματίσετε. Και πώς να είστε σε θέση, όταν στέλνατε αυτοκίνητα στην Πάτρα. Μια ομαδούλα ήσασταν όλοι. Το βρώμικο ΟΚ ήσασταν. Μια συνέχεια είστε που καταστρέψατε την Ελλάδα».

Τέλος, στα όσα είπαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ. Καλυβιώτης και Διαμαντένιας για την ανάγκη ο Δήμος να κοιτάξει και τις Δημοτικές Ενότητας, τους απάντησε ότι αύριο ο Δήμος θα πραγματοποιήσει με τις 16 Δημοτικές Ενότητες που έχουν κάνει προγραμματισμό αναγκών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση