Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κατά πλειοψηφία η κανονιστική για το παζάρι
Κατά πλειοψηφία η κανονιστική για το παζάρι

Κατά πλειοψηφία η κανονιστική για το παζάρι

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη μεσημεριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόλου η έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με την οργάνωση, τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τον καθορισμό των όρων για τη διάθεση και κατακύρωση χωρών της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου.

Η εισήγηση εγκρίθηκε με διαφοροποιήσεις ως προς την αρχική εισήγηση, ως προς τη χωροθέτηση του εμπορικού τμήματος και του Λούνα Παρκ, αλλά και με διαφοροποιήσεις ως προς τις των περιπτέρων και την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για το Λούνα Παρκ, ενώ η κατασκευή των περιπτέρων θα βαρύνει τους επαγγελματίες της εμποροπανήγυρης. Λευκό ψήφισε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό τμήμα του παζαριού θα λειτουργήσει δίπλα από το κλειστό της Ν. Ιωνίας, θα ακολουθήσουν ψησταριές και περίπτερα χαλβάδων – λουκουμάδων, ενώ το Λούνα Παρκ θα στηθεί απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Τα περίπτερα της Εμποροπανήγυρης ανέρχονται σε 332, με τις 20 θέσεις, για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων (λουκουμάδων, χαλβάδων), ενώ προβλέπεται να λειτουργήσουν 12 θέσεις διαστάσεων 3Χ9 μ. για την εγκατάσταση ψησταριών.

Όσον αφορά στο τέλος χρήσης που θα πληρώσουν οι επαγγελματίες στο Δήμο, οι για τα περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας είναι 180 € (230 πέρυσι) και για τα γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας 200 € (από 280), οι για τα περίπτερα χαλβάδων-λουκουμάδων ορίστηκαν στα 400 € (από 530 € πέρυσι), για τις θέσεις ψησταριών σε 1.100 € (από 1.600 € πέρυσι), ενώ η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για το Λούνα Παρκ ορίζεται στα 42.000 € (από 40.000 πέρυσι).

Η του Δήμου Βόλου θα διεξαχθεί αρχές Ιουλίου, πιο νωρίς από πέρυσι, λόγω διεξαγωγής αγώνων κολύμβησης.

Νωρίτερα, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση του παζαριού.

Επίσης η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του ανοιχτού Διεθνή Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την «Προμήθεια έτοιμων γευμάτων για την σίτιση απόρων και των Σχολείου Βόλου διάρκειας ενός έτους» και κατακύρωσε το αποτέλεσμα την εταιρία Χούτος, που ήταν η μοναδική συμμετέχουσα.

Επιπλέον εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα πρόχειρων Μειοδοτικών Διαγωνισμών για την Περισυλλογή -φιλοξενία φροντίδα αδέσποτων ζώων (σκυλιών) των Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Βόλου, στο ενδιαίτημα στη Θέση «Μαραθάς», για χρονικό διάστημα 12 μηνών, προϋπολογισμού 59.040 €, με ανάδοχο τον Ν. Πολύζο, μοναδικό υποψήφιο του διαγωνισμού και η κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων του ενιαίου Δήμου Βόλου για ένα έτος, ενδεικτικού προϋπολογισμού 39.925,80 €, με ανάδοχο τον Κ. Παγουρτζή.

Τέλος, η Επιτροπή απέρριψε τον διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων led, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου, που θα τοποθετηθούν στο κομμάτι της 2ας Νοεμβρίου, από την Παγασών προς , με το αιτιολογικό ότι οι δύο ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι ήδη κατασκευάστηκε το πρώτο κομμάτι ( Βόλου – Παγασών) και ο Δήμος προκηρύσσει το δεύτερο κομμάτι, που θα κατασκευάσει άλλη εταιρία, ώστε το Πανεπιστήμιο και άλλοι φορείς πιστοποίησης να συγκρίνουν το πιο αποδοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα εφαρμόσει ο Δήμος στην πόλη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση