Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η κανονιστική για το παζάρι
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η κανονιστική για το παζάρι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η κανονιστική για το παζάρι

 

 

Το θέμα έκδοσης κανονιστικής απόφασης για την οργάνωση, τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τον καθορισμό των όρων για τη διάθεση και κατακύρωση χωρών της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου, θα τεθεί -μεταξύ άλλων- προς έγκριση    στη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 18.30.

Το ίδιο θέμα θα τεθεί και στην προγραμματισμένη της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας (13.00), αλλά και στην έκτακτη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στις 12.00 της ίδια μέρας.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, αντικείμενο του κανονισμού είναι να ρυθμίσει τις προϋποθέσεις διοργάνωσης και λειτουργίας της ετήσιας Εμποροπανήγυρης και τους διασφάλισης της τάξης, υγιεινής και αισθητικής, στο χώρο.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη διαρκεί επτά ημέρες (άρθρο 26 του ν. 4264) και διεξάγεται μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου. Προβλέπεται μία ημέρα εγκατάστασης και μία ημέρα απεγκατάστασης των εμπόρων και διεξάγεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην περιοχή του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Τα περίπτερα της Εμποροπανήγυρης ανέρχονται σε 332 συμπεριλαμβανομένων 20 θέσεων, για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων (λουκουμάδων, χαλβάδων).

Επίσης στον ανωτέρω συνολικό αριθμό των περιπτέρων προβλέπονται και 12 θέσεις διαστάσεων 3Χ9 μ. για την εγκατάσταση  ψησταριών.

Κατά την κρίση της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης θα χορηγηθούν μέχρι 15 άδειες – θέσεις σε μικροπωλητές για την πώληση παραδοσιακών ειδών στις εισόδους της Εμποροπανήγυρης (καλαμπόκι, κάστανο, τυποποιημένα μαντολάτο & παστέλι, «μαλλί της γριάς» κλπ., για τις οποίες θέσεις κατατίθενται .

 

Στην ορίζεται το τέλος χρήσεως του κάθε χώρου το οποίο θα καταβληθεί στο , ορίζεται ως εξής:

-Περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας: 180€

-Γωνιακά περίπτερα εμπορικής δραστηριότητας: 200€

-Περίπτερα χαλβάδων-λουκουμάδων: 400€

-Θέσεις ψησταριών: 1100 €

Η τιμή εκκίνησης του Λούνα Παρκ ορίζεται στα 45.000 €

Το Συμβούλιο δύναται να αναπροσαρμόζει κατ’ έτος τα τέλη χρήσεως λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα επιβαρύνονται και με τις κατασκευής των περιπτέρων.

Τα περίπτερα για την εγκατάσταση των εμπόρων και τη λειτουργία επιχειρήσεων λουκουμάδων και χαλβάδων  της εμποροπανήγυρης θα έχουν διαστάσεις 3Χ3, ενώ τα περίπτερα για την εγκατάσταση ψησταριών θα έχουν διαστάσεις 3Χ9 (με ξεχωριστή τέντα).

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνουν κλικ εδώ:

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσίαση βιβλίου του εκπαιδευτικού Αντωνίου Φραγκούλη για τον Ρήγα Βελεστινλή - https://t.co/EnSBiIKLoT… -

  • #σχολεία υπό #κατάληψη στη Μαγνησία #κατάληψη #σχολεία - https://t.co/yT5rWbpm2B -

  • Συνελήφθη 69χρονος οδηγός στον Αλμυρό #οδηγόςαυτοκινήτου - https://t.co/02rG7UPeZJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση