Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Διορθωτικές κινήσεις στην Κανονιστική για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών
Διορθωτικές κινήσεις στην Κανονιστική για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Διορθωτικές κινήσεις στην Κανονιστική για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν στην Κανονιστική για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών του και της . Ιωνίας μετά τις 29 Φεβρουαρίου, αφού τότε λήγει η παράταση της τελευταίας ανανέωσης των αδειών μικροπωλητών λαϊκών αγορών και όταν γίνει γνωστό πόσοι τελικά θα ανανεώσουν τις άδειές τους θα γίνουν οι απαραίτητες .

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άρη Σαβάκη, «δεν μπορούμε να κάνουμε μέχρι τότε γιατί δεν γνωρίζουμε πόσοι τελικά μικροπωλητές κυρίως ένδυσης και υπόδησης θα παραμείνουν. Ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 150 περίπου και μόνο ένα 50% έχει προβεί σε ανανέωση της άδειάς του. Οι υπόλοιποι δεν διαθέτουν και ασφαλιστική ενημερότητα και δεν γνωρίζουμε αν θα προσκομίσουν κάτι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

Επιπλέον ανέφερε ότι σε περίπτωση που δοθεί παράταση, αυτό που μελετά η έπειτα από συνεννόηση και με τον πρόεδρο του συλλόγου ένδυσης και υπόδησης Ανδρ. Αϊβαζόγλου και μικροπωλητών οπωρολαχανικών Νικ. Δεληγιάννη, είναι να προστεθούν ακόμη τρεις δρόμοι στο Βόλο, ώστε να αποσυμφορηθούν οι οδοί Καποδιστρίου, Κωνσταντά και Εθνικής Αντιστάσεως όπου εκ περιτροπής γίνεται εκεί η λαϊκή των ειδών ένδυσης υπόδησης αλλά και μικροπωλητών με είδη οικιακής χρήσης και άλλα μικροαντικείμενα. «Κυρίως τα παράπονα γίνονται από περιοίκους των δρόμων που λειτουργεί αυτού του τύπου η λαϊκή και όχι των οπωρολαχανικών», εξήγησε ο κ. Σαβάκης.

Τέλος είπε ότι «Η τελευταία Κανονιστική ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2015. Και για την ώρα υλοποιείται σε ικανοποιητικό βαθμό. Δεν έχουμε κανένα λόγο να την αλλάξουμε τώρα. Απλά θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά μετά τις 29 Φεβρουαρίου που θα γνωρίζουμε τον τελικό αριθμός των μικροπωλητών που θα παραμείνουν με νόμιμες ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση