Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα
Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα

Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα

Κανονικά συνεχίζεται η εφαρμογή του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών σε ολόκληρη τη Μαγνησία προς το συμφέρον της υγείας των πολιτών, καθώς αύριο και μεθαύριο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα κίνησης συνεργείων της τρέχουσας εβδομάδας, και πιο συγκεκριμένα: αύριο Πέμπτη 23/07 θα γίνουν ψεκασμοί στον Δήμο ς Μουρεσίου (, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα, Ανάληψη, Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό, Νταμούχαρη) και μεθαύριο Παρασκευή 24/07 στον Δήμο (Δ.Ε. Αγριάς, Αρτέμιδας, ς, ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19/07/2015 η ψεκαστική εφαρμογή πραγματοποιήθηκε με χρήση ειδικού αμφίβιου οχήματος 8Χ8, καθώς από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στο έλος Λειχούρας Αλμυρού διαπιστώθηκε παρουσία μεγάλου πληθυσμού προνυμφών, κύρια του γέ Aedes, προνυμφικών σταδίων δευτέρου και τρίτου, σε έκταση περί τα 120 στρέμματα. Γνωρίζοντας την δυνατότητα ς του συγκεκριμένου κουνουπιού και την μεγάλη έκταση της εκκόλαψης, η άμεση αντιμετώπισή του κρίθηκε επιβεβλημένη για να μην ενταθεί το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Επειδή η μορφολογία του εδάφους στην περιοχή δεν επιτρέπει την προσέγγιση και χρήση φορτηγών οχημάτων, η ψεκαστική εφαρμογή έγινε με χρήση ειδικού αμφίβιου οχήματος 8Χ8, που διαθέτει ικανότητα πρόσβασης σε δύσβατα υγροτοπικά συστήματα.

«Το Πρόγραμμα Κουνουποκτονίας προχωράει κανονικά κι εφαρμόζεται με όλα τα μέσα ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς για εμάς προέχει η υγεία των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει η Αντι & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση