Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα
Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα

Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα

Κνονικά συνεχίζετι η εφαρμογή του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών σε ολόκληρη τη Μαγνησία προς το συμφέρον της υγείας των πολιτών, καθώς αύριο και μεθαύριο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα κίνησης συνεργείων της τρέχουσας εβδομάδας, και πιο συγκεκριμένα: αύριο Πέμπτη 23/07 θα γίνουν ψεκασμοί στον Δήμο ς Μουρεσίου (Ζαγορά, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα, Ανάληψη, , Παπά ερό, ταμούχαρη) και μεθαύριο Παρασκευή 24/07 στον Δήμο (Δ.Ε. Αγριάς, Αρτέμιδας, Πορταριάς, Ιωλκού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19/07/2015 η ψεκαστική εφαρμογή πραγματοποιήθηκε με χρήση ειδικού αμφίβιου οχήματος 8Χ8, καθώς από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στο έλος Λειχούρας Αλμυρού διαπιστώθηκε παρουσία μεγάλου πληθυσμού προνυμφών, κύρια του γένους Aedes, προνυμφικών σταδίων δευτέρου και τρίτου, σε έκταση περί τα 120 στρέμματα. νωρίζοντας την δυνατότητα μετακίνησης του συγκεκριμένου κουνουπιού και την μεγάλη έκταση της εκκόλαψης, η άμεση αντιμετώπισή του κρίθηκε επιβεβλημένη για να μην ενταθεί το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Επειδή η μορφολογία του εδάφους στην περιοχή δεν επιτρέπει την προσέγγιση και χρήση φορτηγών οχημάτων, η ψεκαστική εφαρμογή έγινε με χρήση ειδικού αμφίβιου οχήματος 8Χ8, που διαθέτει ικανότητα πρόσβασης σε δύσβατα υγροτοπικά συστήματα.

«Το Πρόγραμμα Κουνουποκτονίας προχωράει κανονικά κι εφαρμόζεται με όλα τα μέσα ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς για εμάς προέχει η υγεία των πολιτών και η προστασία του τος», σημειώνει η Αεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση