Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα
Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα

Κανονικά το πρόγραμμα κουνουποκτονίας και για αυτή την εβδομάδα

Κανονικά συνεχίζεται η εφαρμογή του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών σε ολόκληρη τη Μαγνησία προς το συμφέρον της υγείας των πολιτών, καθώς αύριο και μεθαύριο ολοκληρώνεται το κίνησης συνεργείων της τρέχουσας εβδομάδας, και πιο συγκεκριμένα: αύριο Πέμπτη 23/07 θα γίνουν ψεκασμοί στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου (Ζαγορά, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα, Ανάληψη, Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό, Νταμούχαρη) και μεθαύριο Παρασκευή 24/07 στον Δήμο Βόλου (Δ.Ε. Αγριάς, Αρτέμιδας, Πορταριάς, Ιωλκού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19/07/2015 η ψεκαστική εφαρμογή πραγματοποιήθηκε με χρήση ειδικού αμφίβιου οχήματος 8Χ8, καθώς από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στο έλος Λειχούρας Αλμυρού διαπιστώθηκε παρουσία μεγάλου πληθυσμού προνυμφών, κύρια του γένους Aedes, προνυμφικών σταδίων δευτέρου και τρίτου, σε έκταση περί τα 120 στρέμματα. Γνωρίζοντας την δυνατότητα μετακίνησης του συγκεκριμένου κουνουπιού και την μεγάλη έκταση της εκκόλαψης, η άμεση αντιμετώπισή του κρίθηκε επιβεβλημένη για να μην ενταθεί το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή. Επειδή η μορφολογία του εδάφους στην περιοχή δεν επιτρέπει την προσέγγιση και χρήση φορτηγών οχημάτων, η ψεκαστική εφαρμογή έγινε με χρήση ειδικού αμφίβιου οχήματος 8Χ8, που διαθέτει ικανότητα πρόσβασης σε δύσβατα υγροτοπικά συστήματα.

«Το Κουνουποκτονίας προχωράει κανονικά κι εφαρμόζεται με όλα τα μέσα ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς για εμάς προέχει η υγεία των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση