Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ερώτηση Ν. Κανελλή για τους πρόσφυγες
Ερώτηση Ν. Κανελλή για τους πρόσφυγες

Ερώτηση Ν. Κανελλή για τους πρόσφυγες

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τις πρωτοβουλίες του Δήμου σε σχέση με τους και το σχεδιασμό δημιουργίας κέντρου διαμονής προσφύγων στο Βόλο κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

Χακτηριστικά αναφέρει: “Κ. Πρόεδρε,

είναι δεδομένο ότι οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν και πιθανά θα μεγαλώσουν όσο συνεχίζουν να υπάρχουν οι αιτίες που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Αυτές οι αιτίες είναι η βία και ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτώχεια και η ανεργία, τα δικτατορικά καθεστώτα, ο θρησκευτικός φανατισμός και συνολικά η απάνθρωπη, χαοτική και αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η των «δυτικών» κρατών και το καπιταλιστικό σύστημα στη Μέση .

Είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα ή θα αναγκαστούν να παραμείνουν στη χώρα μας για μεγαλύτερο διάστημα από όσο επιθυμούν. Η αιτία για αυτό δεν είναι άλλη από την της ΕΕ και πολλών κυβερνήσεων που κλείνουν τα σύνορα τους, υψώνουν φράχτες και προσπαθούν να κρατήσουν τους και τους μετανάστες εκτός ς.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες, αναγκάστηκαν να μείνουν στο ΣΕΑ Αλμυρού για μέρες προτού καταφέρουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προ τα σύνορα. Από την πρώτη στιγμή η συμβολή των αλληλέγγυων κινήσεων και πολλών απλών ανθρώπων του Βόλου και του Αλμυρού ήταν κρίσιμης σημασίας έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν πρόσβαση σε τροφή, στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική και για να καλύψουν άλλες άμεσες ανάγκες τους.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ, το Σάββατο 5/3/, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη Δημάρχων της Θεσσαλίας μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με θέμα το προσφυγικό. Σύμφωνα και πάλι με τα ΜΜΕ, από την πλευρά της Περιφέρειας κατατέθηκε πρόταση για δημιουργία κέντρου διαμονής σε κάποιο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

Ερωτάται ο Δήμαρχος:

· Ποιες ήταν οι πρωτοβουλίες του Δήμου τις ημέρες της διαμονής των προσφύγων στο ΣΕΑ Αλμυρού; Πόσα τρόφιμα διατέθηκαν και σε πόσους ανθρώπους; Ποιες υπηρεσίες του Δήμου κινητοποιήθηκαν για αυτές τις ενέργειες;

· Με βάση αυτή την εμπειρία τι σχεδιασμός έχει γίνει για την αντιμετώπιση αντίστοιχων γεγονότων; Ποιες και πόσες ανάγκες μπορεί να καλύψει ο Δήμος και με τι κόστος;

· Τι συζητήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά την τελευταία σύσκεψη; Ποια ήταν η τοποθέτηση και οι θέσεις που εξέφρασε ο Δήμαρχος Βόλου;

· Ποιες είναι οι προτάσεις και ο σχεδιασμός σας για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο Βόλο; Εκτιμάτε ότι ένα παλιό εργοστάσιο μπορεί να εξασφαλίσει την ανθρώπινη διαμονή σε ότι αφορά τις υποδομές υγιεινής, τη του χώρου, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική και ποιο εργοστάσιο είναι αυτό;”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση