Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου:Καμία δημόσια βρύση μόνη της στα χωριά του Πηλίου
Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου:Καμία δημόσια βρύση μόνη της στα χωριά του Πηλίου

Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου:Καμία δημόσια βρύση μόνη της στα χωριά του Πηλίου

Κατά της πρόθεσης της δημοτικής αρχής να κλείσει τις δημόσιες βρύσες στα χωριά του Πηλίου με το πρόσχημα της εξοικονόμησης, είναι η .

Χαρακτηριστικά σημειώνει τα εξής:

  • Το νερό που παρέχουν οι δημόσιες βρύσες είναι απειροελάχιστο και ουσιαστικά αμελητέο συγκρινόμενο με τις ανάγκες της πόλης
  • Η έλλειψη συντήρησης και έργων καλλιέργειας των πηγών που εκμεταλλεύεται η ΔΕΥΑΜΒ (περίπτωση Κουκουράβας, πχ) στερεί από τους πολίτες πολύ περισσότερο νερό από αυτό των δημόσιων βρυσών

-Την που οι πολίτες διψούν, τα μηχανήματα των βιομηχανιών της περιοχής ξεδιψούν με την απρόσκοπτη παροχή νερού από την ΔΕΥΑΜΒ, γιατί η υγεία των πολιτών είναι κάτω από το συμφέρον των βιομηχάνων.

  • Η θεωρία του χαμένου νερού δεν στέκει για τις δημόσιες βρύσες γιατί το λιγοστό νερό που παρέχουν, διοχετεύεται στα αυλάκια της άρδευσης. Πέραν τούτου η λειτουργία τους αποτελεί σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό παράγοντα για την τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής 5. Στις δημόσιες βρύσες των χωριών καταφεύγουν εκατοντάδες κάτοικοι του Βόλου για την προμήθεια ποιοτικού πόσιμου νερού. Ενδεχόμενο κλείσιμο τους θα ανάγκαζε και αυτούς τους συμπολίτες μας να καταφύγουν στην αγορά του αμφίβολης, έτσι κι αλλιώς, ποιότητας εμφιαλωμένου.
    Είναι προφανές ότι το τελεσίγραφο της δημοτικής αρχής στα χωριά, κρύβει την εναγώνια προσπάθειά να καλύψει τις ευθύνες της στο τρόπο που διαχειρίζεται το νερό και τα σχέδιά της για ξεπούλημα του νερού που εξελίσσονται παρασκηνιακά. Αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και δημιουργεί πόλωση ανάμεσα στις κοινωνίες της πόλης και των χωριών , βγάζοντας τον εαυτό της έξω από το κάδρο της κριτικής.”

Τέλος επισημαίνουν ότι με το κλείσιμο των δημόσιων βρυσών διαμορφώνεται μια εγκατάλειψης της γης στην περιφέρεια, με στόχο το ξεπούλημά της.
“Αλήθεια ποιος από τους μη έχοντες κατοίκους των χωριών- αν δεν αντισταθούμε- θα αντέξει να πίνει νερό υποβαθμισμένο, να χαρατσώνεται αβάσταχτα στο νερό που πίνει και στο νερό που ποτίζει; Ποιος ο λόγος να ζει μακριά από τις δημόσιες , τα νοσοκομεία, τα , την , τον πολιτισμό, όταν του στερείται το πηγαίο νερό, η δυνατότητα να καλλιεργεί το και τον μπαξέ του και να ποτίζει τα λουλούδια της αυλής του, θεμελιώδεις δηλαδή προϋποθέσεις ύπαρξης και επιβίωσης;
Ας αφήσουν ήσυχες τις δημόσιες βρύσες και τις τοπικές κοινωνίες στα χωριά του Πηλίου, τα οπoία ταλαιπωρεί η τοπική εξουσία μόνιμα τα τελευταία πέντε Καλλικρατικά χρόνια με απειλές, εκβιασμούς και δικαστική και αστυνομική καταστολή.
Στις πολιτικές της οικονομικής εξόντωσης που εκπορεύονται από τη και από την κεντρική κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε δυναμικά και δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε τη να σταματήσει τη ροή του”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση