Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων στη Μαγνησία
Κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων στη Μαγνησία

Κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων στη Μαγνησία

Στο πλαίσιο της ακόμη καλύτερης επιχείρησης αποχιονισμού κατά τη διάρκεια εξέλιξης ακραίων καιρικών φαινομένων, της ασφαλέστερης μετακίνησης οχημάτων και βοηθώντας στο της Πολιτικής Προστασίας, η τοποθετεί για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων και της ύπαρξης παγετού σε επιλεγμένα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ο έλεγχος του οδικού δικτύου με τη χρήση καμερών αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση του στόλου των εκχιονιστικών οχημάτων, της ρίψης άλατος κατά τις περιόδους χιονοπτώσεων, της αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων στο οδικό δίκτυο καθώς και την τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα και με το αρ. 3 του Π.Δ. 75/2020. Επίσης με την δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου θα βελτιωθεί ο συντονισμός με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι 3 από τις 8 στο Δέλτα Αργαλαστής, στα Χάνια και στο Καράβωμα και στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες 5 σε σημεία του οδικού δικτύου στα οποία επεμβαίνουν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα σε περιόδους κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι οι κάμερες, μετά από υπόδειξη και του υπεύθυνου συμβούλου για τα προσωπικά δεδομένα της , έχουν απλή λήψη για μικρά χρονικά διαστήματα χωρίς καταγραφή και θα λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έκτακτων ή ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης λόγω του ύψους τοποθέτησης δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση προσώπων ή πινακίδων αυτοκινήτων.

Σε δηλώσεις της η και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη, ανέφερε: «με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, κυρίως κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων και με σκοπό την ακόμη καλύτερη διαχείριση του στόλου των εκχιονιστικών μας μηχανημάτων, η τοποθετεί κάμερες για να ελέγχει το ύψος των χιονοπτώσεων και της ύπαρξης παγετού σε επιλεγμένα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου δικής της αρμοδιότητας.

Σημειώνω ότι όλες μας οι ενέργειες διέπονται από ένα νομικό πλαίσιο.

Με αφορμή και το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να πλήξει τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, συνιστώ στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και στους οδηγούς να συμμορφώνονται πλήρως στις υποδείξεις των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση