Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων στη Μαγνησία
Κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων στη Μαγνησία

Κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων στη Μαγνησία

Στο πλαίσιο της ακόμη καλύτερης επιχείρησης αποχιονισμού κατά τη διάρκεια εξέλιξης ακραίων καιρικών φαινομένων, της ασφαλέστερης μετακίνησης οχημάτων και βοηθώντας στο της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τοποθετεί κάμερες για τον έλεγχο του ύψους των χιονοπτώσεων και της ύπαρξης παγετού σε επιλεγμένα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας .

Ο έλεγχος του οδικού δικτύου με τη χρήση καμερών αποσκοπεί στην καλύτερη διαχείριση του στόλου των εκχιονιστικών οχημάτων, της ρίψης άλατος κατά τις περιόδους χιονοπτώσεων, της αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων στο οδικό δίκτυο καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα και με το αρ. 3 του Π.Δ. 75/2020. Επίσης με την δυνατότητα της άμεσης ς σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου θα βελτιωθεί ο συντονισμός με τις αντίστοιχες των Δήμων με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι 3 από τις 8 κάμερες στο Δέλτα ς, στα και στο Καράβωμα και στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι υιπες 5 σε σημεία του οδικού δικτύου στα οποία επεμβαίνουν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων και τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα σε περιόδους κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι οι κάμερες, μετά από υπόδειξη και του υπεύθυνου συμβούλου για τα προσωπικά δεδομένα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχουν απλή λήψη για μικρά χρονικά διαστήματα χωρίς καταγραφή και θα λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έκτακτων ή ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης λόγω του ύψους τοποθέτησης δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση προσώπων ή πινακίδων αυτοκινήτων.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης ς και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη, ανέφερε: «με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, κυρίως κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων και με σκοπό την ακόμη καλύτερη διαχείριση του στόλου των εκχιονιστικών μας μηχανημάτων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τοποθετεί κάμερες για να ελέγχει το ύψος των χιονοπτώσεων και της ύπαρξης παγετού σε επιλεγμένα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου δικής της αρμοδιότητας.

Σημειώνω ότι όλες μας οι ενέργειες διέπονται από ένα νομικό πλαίσιο.

Με αφορμή και το επερχόμενο που αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να πλήξει τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, συνιστώ στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και στους οδηγούς να συμμορφώνονται πλήρως στις υποδείξεις των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση