Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κάλυψη του 40 % των μισθωμάτων στον κλάδο του εμπορίου από την Πολιτεία
Κάλυψη του 40 % των μισθωμάτων στον κλάδο του εμπορίου από την Πολιτεία

Κάλυψη του 40 % των μισθωμάτων στον κλάδο του εμπορίου από την Πολιτεία

 

Κτάθεση ναφοράς από τον βουλευτή . Μαγνησίας Αθανάσιο Λιούπη

 

Το κοινό αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων όλης της Θεσσαλίας, μεταξύ αυτών, του Εμπορικού Συλλόγου , όπως και  της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, για παροχή διευκολύνσεων, με την επέκταση της μείωσης ή ακόμη με των μισθωμάτων από την , προώθησε με αναφορά του στον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Ο Εμπορικός κλάδος της Θεσσαλίας, στην κοινή επιστολή που συνέταξε,  αναγνωρίζει την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας, που έλαβε άμεσα η Κυβέρνηση, για μειωμένο μίσθωμα κατά 40%. Θεωρεί, πως το συγκεκριμένο μέτρο αποτέλεσε σημαντικό μέσο ανακούφισης των εμπορικών επιχειρήσεων που, είτε έκλεισαν, είτε επλήγησαν λόγω των μέτρων από την πανδημία του COVID-19.

Ωστόσο, σημειώνει στην αναφορά του ο κ. Λιούπης, οι έμποροι επιδιώκουν με νέα απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών,  να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της επέκτασης της μείωσης ή ακόμη της ς του ενοικίου κατά 40% για τους επόμε μήνες, αν είναι εφικτό μέχρι τέλους του 2020.

Ο των εμπορικών καταστημάτων, τονίζουν στην επιστολή τους,  έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις και σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ το 73% των επιχειρήσεων παρέμειναν κλειστές, ενώ όφειλαν να καταβάλλουν έστω και μέρος του ενοικίου χωρίς να ασκούν το επάγγελμά τους.

Ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας καταλήγοντας στην αναφορά του, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διερευνήσει την πρόταση των εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, πρόταση που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Τσεχία, τη Δανία, την Ολλανδία, όπου επιδοτείται μέρος του μισθώματος στον κλάδο του εμπορίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση