Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κάλυψη του 40 % των μισθωμάτων στον κλάδο του εμπορίου από την Πολιτεία
Κάλυψη του 40 % των μισθωμάτων στον κλάδο του εμπορίου από την Πολιτεία

Κάλυψη του 40 % των μισθωμάτων στον κλάδο του εμπορίου από την Πολιτεία

 

Κατάθεση αναφοράς από τον . Αθανάσιο Λιούπη

 

Το κοινό αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων όλης της Θεσσαλίας, μεταξύ αυτών, του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, όπως και  της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, για παροχή διευκολύνσεων, με την επέκταση της μείωσης ή ακόμη με επιδότηση των μισθωμάτων από την Πολιτεία, προώθησε με αναφορά του στον Υπουργό Οικονομικών, ο . της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Ο Εμπορικός κλάδος της Θεσσαλίας, στην κοινή που συνέταξε,  αναγνωρίζει την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας, που έλαβε άμεσα η Κυβέρνηση, για μειωμένο μίσθωμα κατά 40%. Θεωρεί, πως το συγκεκριμένο μέτρο αποτέλεσε σημαντικό μέσο ανακούφισης των εμπορικών επιχειρήσεων που, είτε έκλεισαν, είτε επλήγησαν λόγω των μέτρων από την πανδημία του COVID-19.

Ωστόσο, σημειώνει στην αναφορά του ο κ. Λιούπης, οι επιδιώκουν με νέα απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών,  να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της επέκτασης της μείωσης ή ακόμη της επιδότησης του ενοικίου κατά 40% για τους επόμενους μήνες, αν είναι εφικτό μέχρι τέλους του 2020.

Ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων, τονίζουν στην τους,  έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις και σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ το 73% των επιχειρήσεων παρέμειναν κλειστές, ενώ όφειλαν να καταβάλλουν έστω και μέρος του ενοικίου χωρίς να ασκούν το επάγγελμά τους.

Ο Ν. Μαγνησίας καταλήγοντας στην αναφορά του, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διερευνήσει την πρόταση των εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, πρόταση που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην , τη Δανία, την Ολλανδία, όπου επιδοτείται μέρος του μισθώματος στον κλάδο του εμπορίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση