Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ  για συμμετοχή στο  συλλαλητήριο  στην Αθήνα

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμα για ξεσηκωμό της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των άνεργων και της νεολαίας απηύθυναν σήμερα το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην είσοδο της πολυκατοικίας του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών, θέλοντας να συμβολίσει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι κατ' εντολή των βιομηχάνων, που στην περιοχή κλείνουν εργοστάσια και κάνουν απολύσεις.

Ο ς του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου, αναφερόμενος στη μεγάλη συγκέντρωση στο Βόλο την περασμένη Πέμπτη είπε ότι η αριθμητική υπερβολή συμμετοχής στην κινητοποίηση των φορέων στο λιμάνι, αποκρύπτει σκοπιμότητα, σε μια εποχή που κορυφώνεται η μάχη ενάντια στο και πρόσθεσε: «Δεν είναι σωστό να χειραγωγούνται οι πολίτες και να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση εργαζόμενοι μαζί με βιομηχάνους και να κάνουν κοινή πορεία, ενώ έχουν διαφορετικά συμφέροντα», ανέφερε.

Μάλιστα ζήτησε η αντικειμενικότητα να πατάει στην πραγματικότητα και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μερικές πένες και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν, εξυπηρετούν την χειραγώγηση που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση με την πολιτική της».

Ο ς του ΚΚΕ εκτίμησε ότι μόνο η εργατική τάξη μπορεί να ανατρέψει το νομο και πρόσθεσε ότι καθημερινά θα γίνονται δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Πέμπτη στις 18.30 στις γειτονιές Αγ. Δημητρίου, Ευαγγελίστριας, Αγ. Παρασκευής και Χιλιαδούς θα γίνουν πικετοφορίες, ενόψει του Σαββάτου και της μεγάλης συγκέντρωσης που θα γίνει στην Αθήνα, με αγρότες, επιστήμονες και νέους.

Το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μιχάλης Τσιώνας, τόνισε ότι δεν μπορούν να προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι να παλεύουν μαζί με που ξεπούλησαν το εργατικό κίνημα και μαζί με εργοδότες.

Η αναχώρηση των λεωφορείων για την Αθήνα θα γίνει στις 5 το πρωί του Σαββάτου από το δημαρχείο . Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κλείσουν τα μ και τα αυτιά στις σειρήνες και να παλέψουν για να ανασυνταχθεί το κίνημα και να έρθει ένα βήμα μπροστά.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι καθημερινές με κορύφωση, αν το νομο πάει προς ψήφιση στη Βουλή, την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας, για την οποία κάποιες Ομοσπονδίες και Συνδικάτα έλαβαν ήδη απόφαση.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη της Δημ. Αδραχτάς, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή και η Μαρία Φέκα, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

pame1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση