Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ  για συμμετοχή στο  συλλαλητήριο  στην Αθήνα

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Κάλεσμα για ξεσηκωμό της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των άνεργων και της ς απηύθυναν σήμερα το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην είσοδο της πολυκατοικίας του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών, θέλοντας να συμβολίσει ότι τα μέτρα της ς είναι κατ' εντολή των βιομηχάνων, που στην περιοχή κλείνουν εργοστάσια και κάνουν απολύσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου, αναφερόμενος στη μεγάλη συγκέντρωση στο Βόλο την περασμένη Πέμπτη είπε ότι η αριθμητική υπερβολή συμμετοχής στην κινητοποίηση των φορέων στο λιμάνι, αποκρύπτει σκοπιμότητα, σε μια εποχή που κορυφώνεται η μάχη ενάντια στο ασφαλιστικό και πρόσθεσε: «Δεν είναι σωστό να χειραγωγούνται οι και να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση εργαζόμενοι μαζί με βιομηχάνους και να κάνουν κοινή πορεία, ενώ έχουν διαφορετικά συμφέροντα», ανέφερε.

Μάλιστα ζήτησε η αντικειμενικότητα να πατάει στην πραγματικότητα και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μερικές πένες και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν, εξυπηρετούν την χειραγώγηση που επιχειρεί να κάνει η με την πολιτική της».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εκτίμησε ότι μόνο η εργατική τάξη μπορεί να ανατρέψει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι καθημερινά θα γίνονται δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Πέμπτη στις 18.30 στις γειτονιές Αγ. Δημητρίου, ς, Αγ. Παρασκευής και Χιλιαδούς θα γίνουν πικετοφορίες, ενόψει του Σαββάτου και της μεγάλης συγκέντρωσης που θα γίνει στην , με αγρότες, επιστήμονες και νέους.

Το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μιχάλης Τσιώνας, τόνισε ότι δεν μπορούν να προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι να παλεύουν μαζί με συνδικαλιστές που ξεπούλησαν το εργατικό κίνημα και μαζί με εργοδότες.

Η αναχώρηση των λεωφορείων για την θα γίνει στις 5 το πρωί του Σαββάτου από το δημαρχείο . Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά στις σειρήνες και να παλέψουν για να ανασυνταχθεί το κίνημα και να έρθει ένα βήμα μπροστά.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι καθημερινές με κορύφωση, αν το νομοσχέδιο πάει προς ψήφιση στη Βουλή, την πραγματοποίηση 48ωρης ς, για την οποία κάποιες Ομοσπονδίες και Συνδικάτα έλαβαν ήδη απόφαση.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη της ΕΒΕ Δημ. Αδραχτάς, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή και η Μαρία Φέκα, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

pame1

"Αλιεύοντας" την είδηση