Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης

Κάλεσμα στους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στην απηύθυνε το ΠΑΜΕ σε σημερινή τύπου στο ΕΚΒ.

Το μέλος του ΠΑΜΕ και βουλευτής Μαγνησίας Κ. Στεργίου τόνισε ότι «απεργούμε και συγκεντρωνόμαστε στην , στις 10.00 π.μ., για να βροντοφωνάξουμε μαζί με τους μικρούς αγρότες και που τους καλούμε να συμμετέχουν κι αυτοί μαζί μας».

Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται και απαιτεί:

-Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

-Καμία νέα περικοπή στις συντάξεις κι αποκατάσταση των κύριων κι επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας κι επικουρικής σύνταξης.

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες , στα 50 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ.

-Κατώτερη κυρία σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή το 80% του βασικού μισθού των 751 ευρώ που διεκδικούμε για την ΕΓΣΣΕ.

-Να πληρώσουν το και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα ταμεία.

-Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα () με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

-Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το «στην ώρα τους».

-Απόσυρση των αποθεματικών των ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

-Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο -πρόνοιας, προληπτικής και επείγουσας ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το .

-Καμμιά εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ και ένταξη νέων επαγγελμάτων . Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ντελαπάρισε αυτοκίνητο στον περιφερειακό - https://t.co/7Ff4F1JD8a -

  • Αποπειράθηκε να αρπάξει ρούχα από ταράτσα ! - https://t.co/hiw2rYlmFS -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Σκιάθο - https://t.co/aJaipS28cP -

"Αλιεύοντας" την είδηση