Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα του ΕΚΒ για συμμετοχή στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Κάλεσε σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να πάρουν μέρος στον φετινό εορτασμό της εργατικής ς, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Το διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Παρασκευής, στην πλατεία Ελευθερίας και εν συνεχεία πορεία ως τον τόπο της θυσίας των καπνεργατών στο Βόλο.

Όπως αναφέρεται σε – κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, “Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι αδίστακτοι εκφραστές του Διεθνούς Κεφαλαίου και οι συνεργοί τοκογλύφοι, με τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΤ, συνεχίζουν να θέλουν να πνίξουν το δικαίωμα των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού, να αντισταθούν για ν' αλλάξουν τη ζωή τους και την πορεία της Χώρας.

Και τούτη ακόμη την ώρα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τη «Δαμόκλειο σπάθη» των ίδιων εκβιαστικών, ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο μαζικός, ενωτικός και καλά οργανωμένος γιορτασμός της Εργατικής ς είναι υπόθεση όλων μας, και προϋπόθεση νίκης μας.

Μαζί με τον θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, απευθύνουμε προς ΟΛΟΥΣ (Σωματεία και  εργαζόμενους) κάλεσμα, να κλείσουν τα αυτιά στις φωνές της διάσπασης και να εκφράσουν αποφασιστικά την αντίθεσή τους στις μνημονιακές πολιτικές, αξιώνοντας την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, των ασφαλιστικών και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Η αποφασιστική αυτή στάση και όχι η μίζερη υποταγή στις αξιώσεις του Κεφαλαίου και των πολιτικών υποστηριχτών του συμπυκνώνει το πραγματικό νόημα των αγώνων και των θυσιών των Πρωτεργατών του Εργατικού Κινήματος, αποτελώντας, ταυτόχρονα, και την αποστομωτική απάντηση σε όσους συνεχίζουν να δουλεύουν για τη… διάσπαση!

Η είναι μια σημαντική αφορμή για πραγματική οργανωτική «αναγέννηση» των ίδιων των σωματείων, για την ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζομένων και των κινηματικών εκδηλώσεων στους χώρους δουλειάς.

Όλοι μαζί, ας δώσουμε  τολμηρά τη μάχη της ενότητας, για να βγει στο προσκήνιο η αξία του συνδικαλιστικού αγώνα, που παραμένει και σήμερα επίκαιρος και αναγκαίος, ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Για ν' αλλάξουμε το μοτίβο εξαθλίωσης, με τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που δημιούργησαν οι πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αλλεπάλληλες άμεσων και έμμεσων φόρων, τα δεκάδες χιλιάδες σε , και η ραγδαία και πρωτόγνωρη εκτίναξη της ανεργίας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση