Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κάλεσμα της ΛΑΕ στην απεργία κατά του αντιασφαλιστικού
Κάλεσμα της ΛΑΕ στην απεργία κατά του αντιασφαλιστικού

Κάλεσμα της ΛΑΕ στην απεργία κατά του αντιασφαλιστικού

“ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη , τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις συγκεντρώσεις για την ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων! Τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!” τονίζει η ΛΑΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται: “Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑΝΕΛ επι­διώ­κει να πε­ρά­σει από τη με πρω­το­φα­νείς, πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες, μέσα στο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, το αντια­σφα­λι­στι­κό και φο­ρο­μπη­χτι­κό νο­μο­σχέ­διο κα­τε­δά­φι­σης των συ­ντά­ξε­ων, κα­τα­στρο­φής της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης και νέας φο­ρο­ε­πι­δρο­μής. Το νο­μο­σχέ­διο λε­η­λα­τεί συ­ντά­ξεις και λαϊκά ει­σο­δή­μα­τα, εξα­να­γκά­ζει σε έξοδο από το επάγ­γελ­μά τους και σε ανερ­γία εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες επαγ­γελ­μα­τί­ες και επι­στή­μο­νες και σε ξε­κλή­ρι­σμα την μι­κρο­με­σαία αγρο­τιά. Επί­σης η κυ­βέρ­νη­ση προ­ω­θεί νέα αύ­ξη­ση άμε­σων και έμ­με­σων φόρων, ολο­κλή­ρω­ση του ξε­που­λή­μα­τος της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας και πα­ρά­δο­ση ακόμα και της πρώ­της κα­τοι­κί­ας υπερ­χρε­ω­μέ­νων στις τρά­πε­ζες νοι­κο­κυ­ριών στις αρ­πα­κτι­κές δια­θέ­σεις ξένων κερ­δο­σκο­πι­κών κε­φα­λαί­ων. Δεν στα­μα­τούν όμως μόνο εκεί.

Η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός από τα πα­ρα­πά­νω μέτρα, που θα επι­βα­ρύ­νουν το λαό με 5,4 δις , ενώ παί­ζει ένα κα­κό­γου­στο θέ­α­τρο δήθεν σκλη­ρών δια­πραγ­μα­τεύ­σεων με τους δα­νει­στές, έχει ήδη συμ­φω­νή­σει μαζί τους να νο­μο­θε­τή­σει με τη μορφή του «αυ­τό­μα­του μη­χα­νι­σμού» και επι­πλέ­ον «προ­λη­πτι­κά» μέτρα εξό­ντω­σης του λαού, ύψους 3,6 δις , (νέες μειώ­σεις μι­σθών, συ­ντά­ξε­ων, κοι­νω­νι­κών επι­δο­μά­των, άμε­σοι και έμ­με­σοι φόροι κλπ), για να εφαρ­μο­στούν άμεσα σε πε­ρί­πτω­ση μη υλο­ποί­η­σης (πράγ­μα βέ­βαιον) των μνη­μο­νια­κών στό­χων. Προ­ω­θούν δη­λα­δή «προ­λη­πτι­κά» και τέ­ταρ­το μνη­μό­νιο. Τα κυ­βερ­νη­τι­κά μνη­μο­νια­κά αντι­λαϊ­κά μέτρα των 9 δις ευρώ, που προ­στί­θε­νται στα 63 δις ευρώ των δύο προη­γού­με­νων μνη­μο­νί­ων, απο­τε­λούν τη στα­γό­να που ξε­χει­λί­ζει το πο­τή­ρι της λαϊ­κής οργής και αγα­νά­κτη­σης.

Η ΛΑΕ καλεί την ερ­γα­τι­κή τάξη, το λαό και τη νε­ο­λαία σε ενω­τι­κή, μα­ζι­κή, μα­χη­τι­κή συμ­με­το­χή στις απερ­γί­ες και τις συ­γκε­ντρώ­σεις των επό­με­νων ημε­ρών στο Σύ­νταγ­μα και σε όλες τις πλα­τεί­ες των πό­λε­ων, που πρέ­πει και μπο­ρούν να πά­ρουν τη μορφή πα­νερ­γα­τι­κού – παλ­λαϊ­κού ξε­ση­κω­μού. Ένας τέ­τοιος παλ­λαϊ­κός ξε­ση­κω­μός μπο­ρεί να οδη­γή­σει στην ανα­τρο­πή των νέων αντι­λαϊ­κών μέ­τρων, όλων των μνη­μο­νί­ων, της κυ­βέρ­νη­σης (ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρ­μό­ζει, και ολό­κλη­ρου του μνη­μο­νια­κού πο­λι­τι­κού κα­τε­στη­μέ­νου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟ­ΤΑ­ΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕ­ΝΤΡΩ­ΩΝ), που ή τα εφάρ­μο­σε ή τα ψή­φι­σε ή τα στη­ρί­ζει. Για ν' ανοί­ξει ένας άλλος ελ­πι­δο­φό­ρος δρό­μος για το λαό και τη νε­ο­λαία με τερ­μα­τι­σμό της λι­τό­τη­τας, δια­γρα­φή του δη­μο­σί­ου χρέ­ους, γεν­ναία “σει­σά­χθεια” στο ιδιω­τι­κό , εθνι­κο­ποί­η­ση των τρα­πε­ζών και έξοδο από την ευ­ρω­ζώ­νη στη βάση ενός προ­ο­δευ­τι­κού προ­γράμ­μα­τος ανά­πτυ­ξης και πα­ρα­γω­γι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης, που θα στη­ρί­ζει και θα ενι­σχύ­ει τους μι­σθούς τις συ­ντά­ξεις, τα λαϊκά ει­σο­δή­μα­τα και τις θέ­σεις ερ­γα­σί­ας.

Η ΛΑΕ καλεί το Λαό του νομού να πάρει μαζικά μέρος τόσο στη συγκέντρωση αγωνιστικής αφύπνισης που οργανώνουν τα συνδικάτα την Παρασκευή 6/5 και ώρα 6μμ στον Αγιο Νικόλαο, όσο και στην απεργιακή συγκέντρωση στην την 8/5 και ώρα 11πμ.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση