Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κάλεσμα για συμμετοχή στην εργατική πρωτομαγιά από τους εμποροϋπαλλήλους
Κάλεσμα για συμμετοχή στην εργατική πρωτομαγιά από τους εμποροϋπαλλήλους

Κάλεσμα για συμμετοχή στην εργατική πρωτομαγιά από τους εμποροϋπαλλήλους

Η Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην της Πρωτομαγιάς, στέλνοντας ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα ότι ο ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που επέβαλαν τα Μνημόνια και διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά μαςδικαιώματα συνεχίζεται αταλάντευτα και εντείνεται.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, “τα τελευταία 5 χρόνια, όλες οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα διαλύθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση και η χτυπήθηκαν άγρια, η κοινωνική συνοχή αποσαρθρώθηκε, η παραγωγική βάση της χώρας και η οικονομία διαλύθηκαν, γίναμε χώρα ανέργων και πεινασμένων, με τη νέα γενιά να παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης.

Αντιστεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στους απαράδεκτους εκβιασμούς των «δανειστών» και στο κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν, στοχεύοντας στην πλήρη υποταγή και ταπείνωση του λαού μας και την ακύρωση της πρόσφατης και ξεκάθαρης πολιτικής του επιλογής. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υποκύψει στις εκβιαστικές που ασκούν Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. και να υλοποιήσει τις δικές της προγραμματικές δηλώσεις. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων της ύφεσης και της λιτότητας, συνεχίζουμε την πάλη μας ενάντια στην εκχώρηση του εθνικού μας πλούτου και στις ιδιωτικοποιήσεις. Διεκδικούμε την πλήρη ανάκτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, την πλήρη επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ και του θεσμού των ΣΣΕ. Παλεύουμε να μπει φρένο στην εξοντωτική ανεργία, να μπει τέλος στη μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών. Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των συντάξεών μας στα προ μνημονίου επίπεδα, για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, για τη σωτηρία του ασφαλιστικού. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, κάθε πολίτη σε όλη τη Μαγνησία που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα του λαού μας, στην αξιοπρέπεια”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση