Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: Ρεσιτάλ αντιδεοντολογικών συμπεριφορών και επικοινωνιακά σόου
Κ. Παπανάτσιου: Ρεσιτάλ αντιδεοντολογικών συμπεριφορών και επικοινωνιακά σόου

Κ. Παπανάτσιου: Ρεσιτάλ αντιδεοντολογικών συμπεριφορών και επικοινωνιακά σόου

 Από τον κ. Αγοραστό και την κα για να κρύψουν αντιπεριβαλλοντικές αποφάσεις

Παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίστηκαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης 16/6, μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι στην πόλη μας και στην Περιφέρειά μας, ο ολισθαίνει.

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλα- με την παράκληση να αναγνωσθεί κατά τη συνεδρίαση καθώς απουσίαζα για κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις – και στην οποία εξέφρασα τη θέση μου για το θέμα, όπως οφείλω άλλωστε ως εκλεγμένη βουλευτής του νομού, δέχτηκα τα πυρά του κ. Αγοραστού και της κας .

Ο κ. Αγοραστός με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα και η κα. Κολυνδρίνη,  με ιδιαίτερη στην εισήγησή της στο Συμβούλιο, έσπευσαν να με κατηγορήσουν – χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς ρητορική– ως ‘ευκόλως μετακινούμενη' από τις θέσεις μου, τώρα που το κόμμα που εκπροσωπώ βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Δεν μου αρέσει να παραδίδω μαθήματα δημοκρατίας, αλλά τόσο ο κ. περιφερειάρχης, όσο και η κα. αντιπεριφερειάρχης, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όφειλαν να αναγνώσουν τη δημόσια επιστολή μιας Βουλευτή του Νομού και τέως υφυπουργού, στην οποία εξηγείται αναλυτικά η θέση και η στάση της απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Και η επιλογή τους ήταν αντιδεοντολογική και απρεπής αφού η συγκεκριμένη επιστολή, απευθύνεται σε όλα τα μέλη του οργάνου που εκπροσωπεί την Θεσσαλία, δηλαδή στο σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η επιλογή να μη διαβαστεί η επιστολή μου, να μην ακουστεί η θέση μου και να μη τεθούν υπόψη του Συμβουλίου τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε αυτή, αλλά να επιδοθούν αμφότεροι σε ένα άζ λασπολογίας και χαρακτηρισμών, αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τόσο την ποιότητα στην οποία έχει υποπέσει ο Δημόσιος λόγος στη πόλη μας, όσο και την ποιότητα των ίδιων, ως αιρετών οργάνων αλλά και το ότι, τα όσα γράφω στην επιστολή μου τους έφεραν σε δύσκολη θέση και δεν μπορούσαν να απαντήσουν αλλιώς.

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι τα όσα μου προσάπτουν, με υπαινιγμούς και ειρωνείες, αναδεικνύουν καταρχάς ότι είναι αδιάβαστοι.

Με εγκαλούν γιατί δεν έστειλα επιστολή διαμαρτυρίας ή άρνησης για τον εθνικό σχεδιασμό που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Γιατί άραγε;

Μήπως επειδή ήταν ένας σχεδιασμός που ανέτρεψε τα αντιπεριβαλλοντικά σχέδια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου;

Μήπως γιατί ακύρωσε τα ΣΔΙΤ φαραωνικών μονάδων με καύση;

Μήπως γιατί επέλεγε τη στρατηγική προτεραιότητα της ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή;

Μήπως γιατί στήριζε τη μόνη στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα, αυτή της Κυκλικής Οικονομίας, με σεβασμό στο κλίμα, το περιβάλλον, τον πολίτη και τον επιχειρηματία;

Δεν έστειλα λοιπόν επιστολή γιατί συμφωνώ και συμφωνούσα με τον ΕΣΔΑ του 2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έναν σχεδιασμό που σέβεται το περιβάλλον και τον πολίτη και δεν μετακινήθηκα από τότε στο ελάχιστο από τη θέση μου.

Ο κ. Αγοραστός όμως και η κα. Κολυνδρίνη δεν μας έχουν πει με ποιον σχεδιασμό συμφωνούν, ποια στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η ανέγερση της νέας αυτής μονάδας;

Είναι η ώρα να πάρουν επιτέλους θέση και να μην πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, όπως κάνουν εδώ και τρία χρόνια στο θέμα της ΑΓΕΤ, καθώς όπως συστηματικά απαντάει το ΥΠΕΝ σε κάθε που κάνουμε για το θέμα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο, οι έχουν θεσμικά την αρμοδιότητα αδειοδότησης όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων, παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτών και φυσικά επιβολής προστίμων και παύσης σε περίπτωση παραβάσεων.

Εάν λοιπόν αυτοί που με εγκαλούν για τις επιλογές μου, είχαν διαβάσει την επιστολή μου, θα γνώριζαν ότι η γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΝ το 2019 ήταν αρνητική στην ανέγερση του νέου εργοστασίου, κρίνοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τον ΕΣΔΑ του 2015. Του ΕΣΔΑ δηλαδή που χάραξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σήμερα βέβαια η ΝΔ και ο κ. Χατζηδάκης σχεδιάζουν να αλλάξουν τον ΕΣΔΑ και τελικά μπορεί στο νέο πλαίσιο να χωρέσει και η ανέγερση του νέου αυτού εργοστασίου, όπως και πολλών άλλων άλλωστε. Ας μας πουν λοιπόν, συμφωνούν με την επιχειρούμενη αλλαγή του ΕΣΔΑ, ο κ. Αγοραστός και η κα. Κολυνδρίνη;

Η αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική στάση που αμφότεροι επιδεικνύουν απέναντί μου, όπως εκφράστηκε για άλλη μια φορά στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι πασιφανές ότι κρύβει πολλά περισσότερα από μια απλή διαφωνία. Έχει λάβει πια διαστάσεις λαϊκίστικης κομματικής ς του χειρίστου είδους.

Φαίνεται ότι τόσο οι ίδιοι όσο και ο δήμαρχος της πόλης, ξεχνούν ότι η Θεσσαλία και ο νομός, έχουν εκλεγμένους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για να υπερασπίζονται τον λόγο και τις πράξεις της ΝΔ και δεν είναι αναγκαίο να το πράττουν οι και οι Δήμοι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση