Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου:«Προβλήματα ψηφιακής διακυβέρνησης ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα τους επαγγελματίες»
Κ. Παπανάτσιου:«Προβλήματα ψηφιακής διακυβέρνησης ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα τους επαγγελματίες»

Κ. Παπανάτσιου:«Προβλήματα ψηφιακής διακυβέρνησης ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα τους επαγγελματίες»

 

Ερώτηση στη Βουλή γι τ προβλήματα γραφειοκρατίας και δυσλειτουργίας της πολυδιαφημισμένης ψηφιακής διακυβέρνησης που αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες της χς που προσπαθούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα κατέθεσε η Κ. Παπανάτσιου.

Η αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως οι επαγγελματίες εμφανίζονται στο λογισμικό σύστημα του ΚΕΑΟ να οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τις έχουν ήδη καταβάλει εμπρόθεσμα, με να μην μπορούν να εισπράξουν χρήματα από το δημόσιο, να μην μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα και διαγωνισμούς με άμεση ημερομηνία λήξης ή και ακόμα να απωλέσουν ενεργές .

Η Κ. Παπανάτσιου σημειώνει πως οι κατά τόπους διευθύνσεις του Α αδυνατούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και προτείνουν την πρόσκαιρη λύση να επανακαταβάλλονται ο από τους επαγγελματίες, ενώ τις έχουν ήδη πληρώσει, προκειμένου να γίνει συμψηφισμός σε επόμενο χρονικό διάστημα!

Η επισημαίνει ότι μια τέτοια λύση επιβαρύνει άδικα την πλειοψηφία των επιχειρήσεων που πλήττονται από αλλεπάλληλες κρίσεις τα τελευταία χρόνια, εγείρει ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης, ενώ εκθέτει διαχρονικά όλες τις προσπάθειες μηχανογράφησης και ψηφιακής διασύνδεσης των υπηρεσιών δημιουργώντας αισθήματα απαξίωσης των πολιτών προς την κρατική λειτουργία. Τονίζει δε ότι η ψηφιακή διακυβέρνηση έχει πολλαπλώς διαφημιστεί και δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση τέτοιες αρρυθμίες ενός συστήματος που έχει πληρωθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Με βάση τα παραπάνω η Κ. Παπανάτσιου και οι 30 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θετουν στους αρμόδιους υπουργούς τα ερωτήματα:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να λαμβάνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα οι επαγγελματίες ασφαλιστική ενημερότητα για το χρονικό διάστημα για το οποίο έχουν ήδη καταβάλει τις εισφορές τους.

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να διορθωθούν άμεσα όλες οι αρρυθμίες που έχουν προκληθεί από την εν λόγω αστοχία του ηλεκτρονικού συστήματος, όπως η απώλεια ενεργών ρυθμίσεων και η αδυναμία συμμετοχής σε προγράμματα και διαγωνισμούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση