Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Οριακή κατάσταση με την αποδυνάμωση του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας στην επαρχία της Μαγνησίας»
Κ. Παπανάτσιου: «Οριακή κατάσταση με την αποδυνάμωση του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας στην επαρχία της Μαγνησίας»

Κ. Παπανάτσιου: «Οριακή κατάσταση με την αποδυνάμωση του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας στην επαρχία της Μαγνησίας»

Στη Βουλή έφερε η αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία και Κατερίνα Παπανάτσιου, το θέμα των ελλείψεων σε στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει η στην ερώτησή της, τα Κέντρα Υγείας που εδρεύουν στην επαρχία της Μαγνησίας (Κ.Υ Βελεστίνου, Αλμυρού, Αργαλαστής, ς, Σκιάθου, Σκοπέλου) παρά τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε , καλούνται να καλύψουν κενά που δημιουργούνται στο Γ Βόλου ή σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Η κ. Παπανάτσιου τονίζει ότι η της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας να προχωρήσει σε μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου, Αργαλαστής και Αλμυρού, για τη στελέχωση του νέου ιατρείου COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Βόλο δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων, τα οποία στελεχώνουν οι υπό μετακίνηση ιατροί και αφήνει ουσιαστικά εκτεθειμένες τις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνέχεια, η βουλευτής αναφέρει τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας ς μετά την παραίτηση δύο μόνιμων και δύο αγροτικών ιατρών με αποτέλεσμα να καλύπτονται εφημερίες από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες ενίσχυσης σε ιατρικό προσωπικό διότι αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν άλλοι δύο μόνιμοι ιατροί το επόμενο διάστημα.

Τέλος, η κ. Παπανάτσιου θέτει τις παρακάτω ερωτήσεις στον υπουργό Υγείας:

1. Θα προβεί το Υπουργείο άμεσα σε προκήρυξη κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού, που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά και να περιοριστεί το καθεστώς μετακινήσεων των ιατρών;

2.Γνωρίζοντας ότι οι προκηρύξεις απαιτούν αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν, θα υπάρξει μέριμνα για τη προσωρινή κάλυψη των κενών θέσεων μέσω αποσπάσεων, ειδικά για το ΚΥ Ζαγοράς που φαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα;

3.Θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για τους ιατρούς που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, όπως είναι της Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπ. Υγείας ως «άγονα και προβληματικά λόγω των γεωγραφικών, συγκοινωνιακών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών» (ΑΔΑ: 6Υ6Σ465ΦΥΟ-Σ6), ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά σε περίπτωση προκηρύξεων;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση