Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να δοθούν απαντήσεις»
Κ. Παπανάτσιου: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να δοθούν απαντήσεις»

Κ. Παπανάτσιου: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να δοθούν απαντήσεις»

Στις 17 Δεκεμβρίου 2020 κατέθεσα ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα πορίσματα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για την αστυνομική βία ενάντια σε του Βόλου κατά την 13η και 14η Ιουνίου 2020. Με την ίδια ερώτηση ζήτησα ενημέρωση επίσης, σχετικά με τα πορίσματα του «Συνηγόρου του Πολίτη».

Δυστυχώς, το Υπουργείο απάντησε πως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις διαδικασίες, αν και έχουν παρέλθει έξι μήνες από το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Θυμίζω ότι στις 13 Ιουνίου 2020 η μεγάλη ειρηνική κινητοποίηση των κατοίκων του Βόλου δέχθηκε άγρια καταστολή από τις δυνάμεις των . Η Αστυνομία προχώρησε σε , ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες του διήμερου αστυνομικής βίας που γνώρισε ο Βόλος ήταν και ο Βασίλης Μάγγος, ο οποίος νοσηλεύτηκε τέσσερις ημέρες στο Γενικό οσοκομείο Βόλου ώστε να αντιμετωπιστούν οι κακώσεις που είχε υποστεί από τον ξυλοδαρμό του, κατά τη διάρκεια των ειρηνικών συγκεντρώσεων.

Μετά τον τραγικό θάνατο του Βασίλη Μάγγου και τις πολιτών για την αστυνομική βία, ο Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για την ενδελεχή των γεγονότων και την άμεση ενημέρωση. Παρ' όλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ευθιξίας και δημοκρατίας οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα και να δοθούν απαντήσεις, τόσο στους του Βόλου, κυρίως όμως στην οικογένεια του Βασίλη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση