Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να δοθούν απαντήσεις»
Κ. Παπανάτσιου: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να δοθούν απαντήσεις»

Κ. Παπανάτσιου: «Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να δοθούν απαντήσεις»

Στις 17 Δεκεμβρίου 2020 κατέθεσα ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα πορίσματα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για την αστυνομική ενάντια σε πολίτες του Βόλου κατά την 13η και 14η Ιουνίου 2020. Με την ίδια ερώτηση ζήτησα επίσης, σχετικά με τα πορίσματα του «Συνηγόρου του Πολίτη».

Δυστυχώς, το Υπουργείο απάντησε πως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις διαδικασίες, αν και έχουν παρέλθει έξι μήνες από το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Θυμίζω ότι στις 13 Ιουνίου 2020 η μεγάλη ειρηνική κινητοποίηση των κατοίκων του Βόλου δέχθηκε άγρια καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες του διήμερου αστυνομικής βίας που γνώρισε ο Βόλος ήταν και ο Βασίλης Μάγγος, ο οποίος νοσηλεύτηκε τέσσερις ημέρες στο Γενικό ώστε να αντιμετωπιστούν οι κακώσεις που είχε υποστεί από τον ξυλοδαρμό του, κατά τη διάρκεια των ειρηνικών συγκεντρώσεων.

Μετά τον τραγικό θάνατο του Βασίλη Μάγγου και τις καταγγελίες πολιτών για την αστυνομική βία, ο Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για την ενδελεχή έρευνα των γεγονότων και την άμεση ενημέρωση. Παρ’ όλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ευθιξίας και δημοκρατίας οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα και να δοθούν απαντήσεις, τόσο στους πολίτες του Βόλου, κυρίως όμως στην οικογένεια του Βασίλη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση