Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: Να εισακουστούν οι προτάσεις των Υγειονομικών Συλλόγων για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό του πληθυσμού της Μαγνησίας.
Κ. Παπανάτσιου: Να εισακουστούν οι προτάσεις των Υγειονομικών Συλλόγων για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό του πληθυσμού της Μαγνησίας.

Κ. Παπανάτσιου: Να εισακουστούν οι προτάσεις των Υγειονομικών Συλλόγων για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό του πληθυσμού της Μαγνησίας.

Αναφορά για τις παρατηρήσεις και προτάσεις των Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγων Μαγνησίας σχετικά με τον εμβολιαστικό σχεδιασμό του πληθυσμού της Μαγνησίας για το Covid 19

 

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ  Αικατερίνη Παπανάτσιου το χθεσινό κοινό δελτίο Τύπου των Ιατρικού Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγων Μαγνησίας για τα προβλήματα που προκύπτουν από τον εμβολιαστικό σχεδιασμό στη Μαγνησία και τις προτάσεις τους για διόρθωσή του.

Η κατάθεση της αναφοράς έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε η κ. Παπανάτσιου στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στις 15-2-2021 για να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Μαγνησία με τον σχεδιασμό των εμβολιαστικών κέντρων και να ζητήσει την παρέμβαση του κ. Σερέτη ώστε να «επικρατήσει η λογική και να ανοίξουν εμβολιαστικά κέντρα στο Βόλο» αξιοποιώντας τις ΤΟΜΥ Αγριάς, Νέας Αγχιάλου, Νέας Ιωνίας και Ιωλκού που είναι εξαιρετικοί λειτουργικοί χώροι, απασχολούν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και βρίσκονται σε σημεία που θα εξυπηρετήσουν απόλυτα τις ανάγκες του πληθυσμού.

Στην αναφορά της η βουλευτής αναφέρει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον εμβολιαστικό σχεδιασμό όπως επισημαίνονται από τους Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Συλλόγους Μαγνησίας και εκθέτει τις προτάσεις τους για επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί οι οποίες είναι:
1. Να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα στην πόλη του Βόλου και στις άλλες περιοχές με την κατάλληλη στελέχωση και να υπάρξει εξορθολογισμός της λειτουργίας τους με σκοπό να αυξηθεί η δυνατότητα για περισσότερους εμβολιασμούς, προκειμένου να σταματήσει η μετακίνηση-ταλαιπωρία των πολιτών προς εμβολιασμό σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και σε ακατάλληλες ώρες δεδομένου και των δυσχερειών των συγκεκριμένων δρόμων μετάβασης (οδικό δίκτυο Πηλίου).
2. Να απεμπλακούν πλέον τα Νοσοκομεία από τους εμβολιασμούς, προκειμένου το προσωπικό τους να ασχοληθεί με την περίθαλψη των ασθενών σε αυτά.
3. Να υπάρχει ενημέρωση των Υγειονομικών για τον προγραμματισμό και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος της περιοχής μας
4. Να υπάρξει ορισμός στον κάθε Νομό μιας υπεύθυνης αρχής για τους εμβολιασμούς, με αρμοδιότητες γρήγορης επίλυσης προβλημάτων και ενημέρωσης του πληθυσμού για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Τέλος, η βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη να εξεταστούν οι παρατηρήσεις, να εισακουστούν οι προτάσεις των Υγειονομικών Συλλόγων της Μαγνησίας και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τον εμβολιαστικό σχεδιασμό στη Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση